Koningsdag centrum Hoensbroek: opnieuw groots Oranje Festival Gebrook

Foto: Anja Timmers / Oranje Festival Gebrook

Voor alweer het achtste jaar wordt Koningsdag groots gevierd in het centrum van Hoensbroek met het Oranje Festival Gebrook.
Centraal staat het podiumprogramma op de Markt met vele bekende en minder bekende artiesten zoals Jasper Beerens en Tiroler Ohne Berge. Tevens zijn er allerlei attracties en demonstraties, zoals Springkussenwereld en een heuse rodeostier.
Op deze dag zijn de winkels in Hartje Hoensbroek geopend, is er in de winkelstraten een grote gratis Vrijmarkt waar iedereen welkom is en zal het Gebrookerplein worden opgesierd door vele tientallen Custom Cars van de ‘Cruise In’.

Podiumprogramma

Jasper Beerens

Vanaf 13:00 uur begint het festival met het podiumprogramma op de Markt. De organisatie heeft ook dit jaar weer een gevarieerd programma weten samen te stellen.
Zo treedt de bluesrockband ‘Patch Biggles en The Block’ op, komt de zeer bekende band ‘Tiroler ohne Berge’ er een écht Octoberfestsfeertje van maken en wist de organisatie niemand minder dan Jasper Beerens te strikken voor een optreden in Hoensbroek.
Jasper is vooral bekend geworden als de goedlachse zanger die samen met zijn gezin in het programma ‘Helemaal het einde’ een nieuw begin heeft proberen op te bouwen in Kaapverdië. Jasper treedt op samen met zijn gitarist, en na het optreden is het mogelijk om een ‘meet en greet’ te winnen met deze sympahtieke zanger!
Volg de Facebookpagina voor meer info om kans te maken op deze “meet en greet”.

Attracties

Rondom het podium zijn er allerlei attracties voor jong en oud.
Zo zal er weer een enorme stormbaan te bewonderen zijn en nabij La Plaza staat de rodeostier en een groot springkussen waarop de kinderen zich kunnen uitleven.
In de winkelstraten van Hartje Hoensbroek (met uitzondering van het Gebrookerplein vanwege de Cruise In) is een gratis vrijmarkt voor jong en oud. Iedereen die nog wat oude spulletjes op zolder of in de kelder heeft liggen en deze wil verkopen is vanaf 12:00 uur (opbouw) van harte welkom om deze in het centrum te koop aan te bieden (etenswaren uitgesloten). Een plek reserveren is niet nodig want in het centrum is er ruim voldoende plaats (met uitzondering van het Gebrookerplein) voor je kleedje.

Ook zijn de winkels in Hartje Hoensbroek deze gehele dag gewoon geopend, waardoor het winkelend publiek shoppen en snuffelen op de vrijmarkt kan combineren met een bezoekje aan het Oranje Festival Gebrook.

Vuurwerkshow

Om 22:00 uur is de feestelijke afsluiting van het festival, zoals ieder jaar een spectaculaire vuurwerkshow mogelijk gemaakt door Pyro Events uit Landgraaf.
Voorafgaand aan het vuurwerk zal rond de klok van 21:15 uur een lampionnenoptocht vertrekken vanaf Kasteel Hoensbroek, waaraan alle kinderen gratis kunnen meedoen.

Het Oranje Festival Gebrook wordt ook dit jaar weer mede mogelijk door de financiële ondersteuning van onder andere diverse subsidieverstrekkers, de gemeente, de vier lokale Hoensbroekse buurtstichtingen, de plaatselijke horeca en diverse lokale ondernemers en sponsoren.

Het gehele programma van deze dag alsmede het podiumprogramma en verdere info over de vrijmarkt, de lampionnenoptocht en het vuurwerk zijn te vinden op de website www.oranjefestivalgebrook.nl.

Tiroler Ohne Berge

Reacties