In meivakantie omvangrijke werkzaamheden aan station Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

In de meivakantie werkt Prorail van zondag 28 april tot en met zondag 5 mei non-stop aan de afbouw van het nieuwe station Heerlen. Het gaat onder meer om het plaatsen van een glazen overkapping en het aanpassen van de bovenleiding. Deze werkzaamheden zijn van invloed op het treinverkeer, er rijden gedurende deze periode geen treinen maar bussen vanaf en naar station Heerlen.

Werkzaamheden Maankwartier

ProRail en aannemer Mobilis bouwen in opdracht van de gemeente Heerlen een nieuw station als onderdeel van Maankwartier. Een deel van de werkzaamheden kan alleen maar worden uitgevoerd wanneer er geen treinen rijden. In overleg met reizigers- en goederenvervoerders is ervoor gekozen deze werkzaamheden uit te voeren tijdens de meivakantie. Het gaat onder meer om de bouw van een serre en overkapping, het verplaatsen van balken van de bovenleiding en het verleggen van kabels en leidingen.
Ook worden er kunstwerken op de gevel geplaatst die zijn ontworpen door kunstenaar Michel Huisman, de bedenker van Maankwartier.

Vernieuwen overwegen

Tevens vernieuwt ProRail tussen Heerlen en Sittard in de meivakantie twee overwegen. Het gaat om de Geuweg in Sittard en de Oliemolenderweg in Spaubeek.

Geen treinen van en naar Heerlen

Gedurende deze werkzaamheden rijden er geen treinen van en naar Heerlen.

Van zondag 28 april tot en met zondag 5 mei rijden er:

  • géén sneltreinen tussen Valkenburg en Aachen Hauptbahnhof;
  • géén stoptreinen tussen Hoensbroek en Kerkrade Centrum;
  • geen stoptreinen tussen Heerlen Woonboulevard en Heerlen;
  • ook rijdt de NS intercity niet tussen Sittard en Heerlen.

Van maandag 29 april tot en met vrijdag 2 mei rijden er geen treinen op het gehele traject tussen Sittard en Kerkrade Centrum.

De NS zet snelbussen in en Arriva zet stop- en snelbussen in.

Reizen met vervangende bussen

Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Reistijd

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg of via de NS Reisplanner.
Voor hulp of advies kunt u ook terecht bij één van de Arriva OV Servicepunten, onder andere op het station van Heerlen.

Reacties