Aambos in Heerlen decor voor nieuw familiefestival Daddy Cool

Foto: Daddy Cool / Nieuwe Nor

Het Aambos in Heerlen vormt in het weekend van Vaderdag het decor voor een nieuw familie-pop-festival.
Het gratis toegankelijke Daddy Cool brengt op 15 en 16 juni nieuwe muziek-acts uit binnen- en buitenland. Het festival richt zich door de unieke sfeer van de plek, een keuze voor positieve, dansbare muziek van onder andere Jeangu Macrooy, Baloji, La Sra. Tomasa en Dvtch Norris en veel rand-animatie, zoals onder andere een speciaal kinderprogramma en silent disco, op een breed publiek, van jong tot oud.
De organisatie is in handen van poppodium NIEUWE NOR.

Gratis muziekfeest op bijzondere plek

Hip, stoer en vooral gezellig. Dat zijn de woorden die passen bij het nieuwe popfestival Daddy Cool dat poppodium NIEUWE NOR op zaterdag 15 en zondag 16 juni organiseert in Heerlen. “We proefden in de stad de behoefte aan een gratis toegankelijk popfestival” zegt Johan de Niet, directeur van de NIEUWE NOR. “Het beleid van de NIEUWE NOR is er op gericht om iedereen in Parkstad, van 8 tot 80 jaar, op een laagdrempelige manier popmuziek te laten ervaren. Dat kan het beste via een gratis toegankelijk muziekfeest op een bijzondere plek voor de échte festivalbeleving.”

Aambos

Jeangu Macrooy

Als locatie werd daarom gekozen voor het Aambos, aan de rand van het centrum van Heerlen. “Een fantasierijke en sfeervolle plek die voor menig Heerlenaar nog onontdekt is”, aldus Johan de Niet. De keuze voor het Vaderdag-weekend kwam dan weer van programmeur Kees van den Berg en is ingegeven door zijn rol als programmeur van het succesvolle Geleense popfestival Mama’s Pride dat jaarlijks in het Moederdag-weekend plaatsvindt. Daddy Cool en Mama’s Pride zoeken daarom ook nadrukkelijk de samenwerking op. “Er zijn veel overeenkomsten, dus hebben we besloten op een aantal gebieden samen te werken: van sponsoring tot inhuur van materiaal. We hebben hier dagelijks contact over en leren veel van elkaar.”

Feest voor elke muziekliefhebber

Inhoudelijk mag het publiek dan ook een muziekprogramma verwachten dat overeenkomsten vertoont met de programmering van Mama’s Pride; nieuwe binnen- en buitenlandse acts in diverse genres, met aandacht voor lokaal talent. Een feest voor elke muziekliefhebber. De eerste editie van Daddy Cool mag zich verheugen op de komst van Jeangu Macrooy, Dvtch Norris, Gosto en Elle Hollis op zaterdag 15 juni. Een dag later staan Baloji, La Sra. Tomasa, Van Common, Tape Toy, Yin Yin en Oliver op het programma.

Gezellig familie-festival

Daddy Cool wordt bovenal een gezellig familie-festival met een speciaal kinderprogramma op zondagmiddag vol theater en muziek. Er is ook een silent disco, foodtrucks en een speciaalbieren bar om alle ouders, en in het bijzonder de vaders, te verwennen. Daddy Cool wordt ondersteund door de Gemeente Heerlen en Provincie Limburg en diverse sponsoren. Meer informatie over het festival is te vinden op www.daddycool-festival.nl.

Baloji

Reacties