Vervolgt Groene Ster Paaszaterdag de eindspurt in de Hoofdklasse B?

Foto: Groene Ster

Het is ongemeen spannend in de Hoofdklasse B. Maar liefst 5 clubs zijn nog in de race voor het kampioenschap in deze hoge amateurafdeling.

Kampioenstrijd

Groene Ster staat op dit moment op positie 2 (49 punten), maar heeft in theorie de beste papieren van het vijftal dat kans maakt op promotie naar de Derde Divisie.
De groen-witten uit Heerlerheide hebben nu weliswaar 1 punt minder dan lijstaanvoerder Baronie — waarvan afgelopen zondag met maar liefst 2-7 werd gewonnen — maar Groene Ster heeft ook 1 wedstrijd minder gespeeld dan de club uit Breda, 23 versus 24 wedstrijden. Opvallend daarbij is ook het gelijke doelsaldo, beide clubs hebben een positief saldo van 23 doelpunten: Baronie 48-25 en Groene Ster 47-24.
Op plek 3 en 4 in de ranglijst staan Gemert en Halsteren, met respectievelijk 47 en 45 punten uit 23 gespeelde wedstrijden. Ook Unitas kan nog een rol van betekenis spelen, de club die nu op de vijfde plaats staat heeft weliswaar maar 43 punten, maar heeft ook pas 22 wedstrijden achter de rug.

Programma

Groene Ster staat van deze vijf clubs er niet alleen het beste voor qua punten, de ploeg van hoofdtrainer Maurice Verbunt heeft de resterende wedstrijden, op papier althans, het minst zware programma. Zij treffen bijvoorbeeld géén rechtstreekse concurrent-titelkandidaat meer, terwijl de overige vier ploegen het allemaal nog twéémaal tegen een directe mededinger om de titel moeten opnemen.

Paaszaterdag

Zaterdag 20 april trapt Groene Ster om 18.00 uur op thuisbasis sportpark Pronsebroek af tegen RKSV Nuenen, dat al geruime tijd de 6e plek in beslag neemt. Een niet te onderschatten en lastige tegenstander, die vooral de punten verzamelde in de uitwedstrijden. Groene Ster is dus gewaarschuwd, en zal minimaal moeten gaan voor het resultaat uit de eerdere ontmoeting in deze competitieronde, toen Groene Ster door een 0-1 overwinning drie punten vanuit Brabant mee naar huis kon nemen.

Koploper Baronie treedt Paaszaterdag in een uitwedstrijd aan tegen Unitas, dat er thuis in Gorinchem alles aan zal willen doen om een van de titelkandidaten te blijven.
De twee andere titelkandidaten, Gemert en Halsteren, hebben het op papier gemakkelijker komend weekeinde.

Stand bovenaan in Hoofdklasse B

  • Club                  gespeeld   gewonnen  gelijk  verloren  punten   voor   tegen
  • Baronie                  24                  15                 5              4           50             48      25
  • Groene Ster          23                  15                 4               4           49             47      24
  • Gemert                   23                  15                 2               6           47             67      29
  • Halsteren              23                  12                  9               2           45             41      17
  • Unitas                     22                  14                 1               7          43             48      32

Reacties