Roda JC pakt in slotminuten de volle buit bij FC Eindhoven

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond op de valreep drie belangrijke punten gepakt in de strijd voor de Play-Offs. De ploeg van Eric van der Luer won met 1-2 bij FC Eindoven door een eigen doelpunt van Loof.
Roda JC kwam al na vijf minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Celestin Djim. Het was Livio Milts die vanaf links de voorzet gaf op Djim, waarna de spits de bal koelbloedig binnen werkte. Roda JC had daarmee de vroege voorsprong in handen.

Helaas was deze voorsprong maar van korte duur, want Elton Kabangu maakte zes minuten later alweer de gelijkmaker voor FC Eindhoven. Roda JC bleef hierna op zoek naar een doelpunt, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Het was FC Eindhoven dat de grootste kansen kreeg om een doelpunt te maken. Samy Bourard dook gevaarlijk op voor het doel van Tom Muyters, maar de middenvelder zag zijn kopbal nét naast het doel belanden. De Blauw-Witten dachten in de 34e minuut via van der Heyden op voorsprong te komen, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel, doelpunt afgekeurd. Zodoende gingen beide teams met een 1-1 stand de kleedkamers in.

Tweede helft

FC Eindhoven creëerde verschillende kansen in het tweede bedrijf. Elisha Sam kreeg de grootste kans tot dan toe in de wedstrijd. De speler van FC Eindhoven schoot vanaf vijf meter hoog over het doel van Tom Muyters. Roda JC was gewaarschuwd, want het was de thuisploeg dat steeds gevaarlijker werd. In de 77e minuut was het wederom Tom Muyters die Roda JC op de been hield met een schitterende redding. De sluitpost tikte de bal op katachtige wijze uit het doel.

Het leek erop dat beide teams genoegen moesten nemen met een gelijkspel, totdat verdediger Loof de bal in de 89e minuut in eigen doel werkte. Gyliano van Velzen kreeg de bal mee via links en tikte de bal aan tegen Loof: 1-2. FC Eindhoven wist hierna niet meer voor gevaar te zorgen en zo wist Roda JC na lange tijd weer een uitwedstrijd te winnen.