Zaterdag 13 april Euregionale Zwaailichtendag in Kerkrade

Foto: Nieuws.nl

Aanstaande zaterdag, 13 april, vindt in Kerkrade voor de vierde keer de Euregionale Zwaailichtendag plaats. Dit jaar de grootste editie van dit evenement tot nu toe.

Van 11.00 uur tot 17.00 uur komen brandweer, politie, ambulances, materieel van de Koninklijke Landmacht en Korps Mariniers naar het centrum van Kerkrade.
Alle deelnemers presenteren hun voertuigen, zijn aanwezig met simulatoren, klimmuren en ander speciaal materieel. En bezoekers mogen natuurlijk de aanwezige hulpverleners vragen stellen over hun werk.

Compleet dagje uit

Naast de vele aanwezige hulpdiensten is er een uitgebreid muzikaal programma en is er volop jeugdanimatie. Gedurende de hele dag zijn er diverse foodtrucks.
Als afsluiting van deze familiedag vindt er in HuB.Kerkrade in het theater een bijzonder concert plaats door het orkest Koninklijke Luchtmacht. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via Parkstad Limburg Theaters.

Meet and greet

Een aantal grote kinderidolen zijn ook aanwezig tijdens de Euregionale Zwaailichtendag; ze staan te springen om alle jonge bezoekers te ontmoeten.
Zo kunnen kinderen de hand schudden van brandweerman Sam tussen 13.00 en 15.00 uur in HuB.Kerkrade. En op de foto met hun favoriete figuren uit de tekenfilm Frozen tussen 11.00 uur en 14.00 uur in het stadspark. Van 14.30 uur tot 17.00 uur zijn Spiderman en Belle aanwezig.

Jonge voetbalfans kunnen tussen 13.00 uur en 15.00 uur samen met Roda JC Kerkrade spelers Mart Remans en Nicky Souren en mascotte Koempeltje op de foto of een balletje trappen.
Verder kan er de gehele middag in het Stadspark geknutseld worden.

Reacties