D’r Heëlesje Joarmaat dit jaar op Paaszaterdag 20 april

Op zaterdag 20 april vindt van 9.00 uur tot 17.00 uur de 13e editie van D’r Heëlesje Joarmaat plaats in het centrum van Heerlen. Bezoekers kunnen door de hele binnenstad meedoen aan speciale activiteiten, rondstruinen langs 400 marktkramen en genieten van kunst, muziek en vermaak.

Silent Disco

Nieuw dit jaar is de ‘Silent Disco’ met live DJ’s op de Bongerd, die in samenwerking met de Nieuwe Nor wordt georganiseerdeen Silent Disco op de Bongerd. Bezoekers kunnen luisteren naar (en dansen op) sets van verschillende DJ’s via een hoofdtelefoon. De dj’s mixen de sets live op de Bongerd.

Curiosamarkt plattelandsleven en kindervermaak op de Bongerd

Op de Bongerd is verder nog een curiosamarkt en er staat een draaimolen voor kinderen. Kinderen kunnen hier ook kennis maken met het plattelandsleven op de grote kinderboerderij met knuffelkoeien en een schaapskudde met lammetjes. Bijzonder is ook de ganzenhoeder met zijn loopeenden.
Nieuw zijn ook roofvogels waarmee de bezoekers op de foto kunnen en Alpaca’s op de Bongerd.

Top Nederlandse standwerkers in de Saroleastraat

Standwerkers geven in de Saroleastraat een show weg, door allerlei producten te verkopen met humor, vlotte praatjes en levendige presentaties.

Culinaire specialiteiten, traditie, mijnmuseum, kerkrondleidingen en boekenmarkt op het Pancratiusplein

Op het Pancratiusplein zijn (Limburgse) specialiteiten te vinden.
Kok Erik de Ruiter bereidt culinaire hoogstandjes met seizoensproducten. Bezoekers kunnen proeven en de producten ter plekke vers inkopen. In een traditionele rookoven wordt paling en makreel gerookt. Er zijn ook verschillende oude ambachten.
Ook het Mijnmuseum heeft dit jaar een plekje op het plein.
De kerkgidsen verzorgen tussen 11.00 en 16.00 uur gratis rondleidingen in de Pancratiuskerk.
Op het kleine pleintje vindt weer de boekenmarkt plaats met de bekende boekenmuur van de heer Vos uit Amsterdam.

Heëlesje Joarmaat 2018

Kunstmarkt, muziek en gezondheid in de Geleenstraat

In de Geleenstraat is een grote kunstmarkt. Naast de ruim 70 kramen met kunst kunnen bezoekers meedoen aan workshops en kunnen ze demonstraties van kunstenaars bijwonen.
Schunck Muziekschool brengt een gevarieerd muziekprogramma. In de Geleenstraat is ook een kleine gezondheidsmarkt met aanbieders van zorg en lifestyle. Ook staan hier goede doelen die te maken hebben met zorg.

Live muziek en marktkramen

Er staan 400 marktkramen door de binnenstad verspreid. Heerlen biedt dit jaar voor de vijfde keer een podium aan muzikanten, die tijdens het Limburgs Straatmuzikantenfestival live optreden op podia door de stad.

Reacties