Heerlens mega-watergevecht SplashMob stopt ermee

SplashMob 2017
Foto: Heerlen.nieuws.nl

Na 5 succesvolle jaren heeft de organisator van het mega watergevecht SplashMob, dat jaarlijks werd gehouden op het Pancratiusplein in Heerlen, besloten te stoppen met de uitvoering.
Deze beslissing is niet gemaakt zonder pijn in het hart, laat organisator Erol Öztan weten. Het organiseren van het evenement heeft vele jaren voor een brede glimlach gezorgd. Niet alleen op het gezicht van de organisator zelf; ook op die van de duizenden deelnemers die over de jaren heen hun super soakers leeg hebben geschoten.

Het concept, waarbij er vele liters water uit de kranen stromen, past echter niet meer bij de duurzaamheidsambities van de organisator. Deze richt zich op het behalen van de gestelde klimaatdoelstellingen, waaronder het reduceren van CO2-uitstoot middels hoogwaardig hergebruik van materialen.

Te veel energie en financiën

Erol Öztan: “Hoe leuk SplashMob ook is, het kost te veel energie en financiën om het evenement goed uit te kunnen voeren. Met mijn ingenieursbureau Re Use Materials zijn we hard aan het groeien en daarbij past een professionele opwaardering. Onze focus ligt op het stimuleren van de circulaire bouw- en sloopsector. Dat vraagt alle aandacht en tijd, dus ben ik genoodzaakt keuzes te maken.”

Geen interesse bij andere partijen

Öztan heeft geprobeerd de organisatie van het jaarlijkse waterfestijn over te dragen aan andere Heerlense partijen. Hij benaderde daarvoor onder andere een evenementenbureau en de centrumorganisatie. Helaas zonder succes.

Reacties