Multiculturele supermarkt/slagerij Selma Market in Willemstraat

Abdessamad en vader Hoessein el Majdoub in hun Selma Market
Foto: Heerlen.nieuws.nl

Ruim anderhalve maand geleden, op 16 februari, opende de Selma Market zijn deuren aan de Willemstraat 85 in Heerlen.
Deze nieuwe multiculturele supermarkt/slagerij vestigde zich in het pand van de voormalige fietsenzaak Bert Rekers Tweewielers.

Slagerij

Abdessamad el Majdoub is samen met zijn vader eigenaar van deze nieuwe supermarkt. Al is de winkel eigenlijk niet echt helemaal nieuw. Het is een grotere en uitgebreidere versie van de slagerij van Hoessein el Majdoub, de vader van Abdessamad die ruim 30 jaar een slagerij aan de overkant in de Willemstraat bestierde en daarmee binnen de Marokkaanse gemeenschap in Heerlen en omstreken naam maakte als ‘dé slager van Heerlen’.
Vader Hoessein kwam op zijn drieëntwintigste naar Nederland, samen met zijn ouders. Zijn vader ging destijds aan de slag in de mijnen, de toen nog ongeschoolde Hoessein bekwaamde zich in het slagersvak en begon een winkel aan de Willemstraat.

Groter

Nu 30 jaar later is het de bedoeling dat zoon Abdessamad het stokje overneemt. En die kans pakt de 21-jarige student ‘Commerciële Economie’ met beide handen en heel veel enthousiasme aan. Bepakt met de theorie van zijn HBO-studie die hij binnenkort hoopt af te ronden en met de al jarenlange praktijkervaring die hij in de winkel van zijn vader heeft opgedaan, pakt hij de zaak nu nu letterlijk en figuurlijk wat grootser aan. “De winkel is een stuk groter geworden, van 40 vierkante meter naar 200 vierkante meter. Het is een multiculturele supermarkt waar we eigenlijk alles verkopen. Vers fruit en groenten, specerijen, brood, mediterrane levensmiddelen. En natuurlijk onze specialiteiten van de slagerij: vlees en vis. Iedere woensdag en zaterdag komt er verse vis binnen.”

Kindje

Abdessamad heeft alles voor de uitbreiding/verhuizing van Selma Market – de zaak is vernoemd naar het zusje van Abdessamad – achter de schermen van A tot Z geregeld. “De supermarkt is mijn kindje geworden”, zegt hij lachend. “De winkel is er voor iedereen, er zijn ook al behoorlijk wat ‘Nederlanders’ die de weg naar de Selma Market weten te vinden. Daar ben ik heel blij mee. Uiteindelijk wil ik ook nog de bovenverdieping erbij gaan betrekken, die moet meer in de sfeer van de non-food komen. Maar nu eerst maar eens alles op de supermarkt zetten.”

Selma Market, Willemstraat 85, Heerlen

 

Reacties