Bezoekerscentrum Brunssummerheide wordt Natuurmonumenten in ’t Veld

Foto: Natuurmonumenten

Natuurmonumenten gaat vanaf dit jaar de ontvangst van haar bezoekers in een aantal gebieden anders organiseren. Zo ook op de Brunssummerheide in Heerlen en Brunssum.
De vrijwilligers en medewerkers ontmoet je vanaf dit voorjaar niet meer achter de balie van het bezoekerscentrum. Je komt ze voortaan tegen in het veld. Of tijdens een van de vele activiteiten die Natuurmonumenten in het veld organiseert.

Bezoekerscentrum gesloten

Dit heeft tot gevolg dat de balie van het bezoekerscentrum vanaf 1 april is gesloten, er geen souvenirtjes meer gekocht kunnen worden en er geen speurtochten of kinderfeestjes meer geboekt kunnen worden.
Je kunt in het gebouw natuurlijk wel nog altijd terecht voor een hapje of een drankje bij restaurant Schrieversheide. Ook vind je er nog informatie over het gebied en alle routes.

Vrijwillige boswachters

Vanaf het paasweekend ontmoet je in de weekenden een team van vrijwillige boswachters in het veld. Deze groep boswachters die speciaal door Natuurmonumenten zijn opgeleid voor de Brunssummerheide wijzen je de weg, vertellen je bijzonderheden over het gebied, verklappen je de leukste natuurweetjes en houden een oogje in het zeil.

Reacties