Petitie tegen afschieten wasberen meer dan 23.000 keer getekend

Foto: CCO License

Al meer dan 23.000 mensen hebben sinds vrijdagavond de petitie ondertekend tegen het openen van de jacht op wasberen in Limburg.

De oproep van Stichting AAP aan de provincie om de toestemming voor het afschieten van de wasbeer terug te draaien zou in eerste instantie tot vandaag 10:00 uur gesteund kunnen worden, maar vanwege de grote belangstelling is die termijn verlengd.

Stichting AAP

Provincie Limburg heeft toestemming gegeven voor het afschieten van de dieren omdat de wasbeer oprukt en gezondheidsrisico’s en overlast veroorzaakt.
Stichting AAP is het daar niet mee eens. Ze stelt dat eerst gedegen onderzoek had moeten worden gedaan.

“Het geweer wordt gepakt… Zonder te weten waar de dieren vandaan komen; Zonder te weten over hoeveel dieren er een doodvonnis wordt uitgesproken; Zonder kennis te hebben opgedaan bij een kenniscentrum of een andere provincie waar ook wasberen leven; En zonder diervriendelijke alternatieven te onderzoeken”, aldus de organisatie op haar website.

De brief met het verzoek aan de provincie om de opdracht tot het afschieten van de wasberen in Limburg in te trekken is hier te vinden.

Reacties