Barbaramiddag in Nederlands Mijnmuseum Heerlen

Foto: Nederlands Mijnmuseum

Op zaterdag 13 april organiseert het Nederlands Mijnmuseum een Barbaramiddag.
Barbaradeskundige Wiel Miseré verzorgt een lezing over de patrones van de mijnwerkers. Vervolgens draait er de korte dramafilm Barbara van regisseur Mark Handels, met daarna een ‘kijkje achter de schermen’.
Deelnemers aan deze middag dienen zich van tevoren aan te melden door een mail te sturen naar [email protected] (€ 7,50 p.p.).

Lezing en film

Tijdens de Barbaranuddag worden de bezoekers vanaf 15.30 uur ontvangen met een kopje koffie en een stukje vlaai.
Vervolgens vertelt Wiel Miseré over de bijzondere verhalen rondom de beschermheilige Sint Barbara.
Daarna is de vertoning van de film Barbara. Deze duurt ongeveer 20 minuten. Regisseur Mark Handels is die middag aanwezig om te vertellen over ‘the making of Barbara’ en vragen uit het publiek te beantwoorden.
De afsluiting van de middag is met een gezellige borrel.

Informatie over de film

De film Barbara is geregisseerd door Mark Handels en geproduceerd door Joris Hoefakker. De korte dramafilm speelt zich af in de jaren ’50 van de vorige eeuw en laat de angst van de mijnwerkersvrouwen zien om hun mannen die diep onder de grond werkten en over de kameraadschap van de koempels in de mijnen. Het prille huwelijk van de jonge mijnwerker Sjef en zijn zwangere vrouw Maria staan centraal. De patroonheilige van ondergrondse mijnwerkers, Barbara, heeft de hoofdrol.

Reacties