In 2019 de ‘meeste geslaagde inbraken van Limburg’ in Heerlen

Foto: CC0 Public Domain

In januari en februari 2019 werden in Limburg de meeste succesvolle inbraken gepleegd in Heerlen. Er werd hier in de eerste maanden van het jaar 67 keer ingebroken, wat neerkomt op 11,9% van alle Limburgse incidenten.
Deze conclusie trekt het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), dat onderzoek deed naar Limburgse inbraken op basis van de meest recente nationale politiecijfers.

Heerlen: ‘inbraakhoofdstad van Limburg’

Inbrekers waren in Heerlen dus erg succesvol in de eerste twee maanden van 2019. Het aantal inbraken had echter nog hoger kunnen uitvallen, want in totaal werden 88 pogingen gedaan. Inbrekers slaagden dus in 76,1% van alle gevallen. De kans op succes ligt hiermee in Heerlen 11,5% hoger dan het provinciale gemiddelde.
Maastricht is echter het meest geliefd bij inbrekers: hier is 102 keer een poging tot inbraak gedaan. Zij slaagden er in de provinciehoofdstad echter maar 63 keer in om ook daadwerkelijk binnen te komen.

Buurten

De top-3 van de buurten in Heerlen waar de meeste inbraakpogingen zijn gedaan bestaat uit:

  • postcode 6416, 12 meldingen;
  • postcode 6433, 12 meldingen;
  • postcode 6417, 11 meldingen.

564 inbraken in Limburg

In Limburg werd in januari en februari 564 keer ingebroken. Dit is 13% vaker dan in dezelfde periode vorig jaar, toen vonden 499 inbraken plaats. In totaal probeerde men 873 keer in te breken waarvan in 64,6% van de gevallen de poging slaagde. Het lukte inbrekers 309 keer niet om binnen te dringen.
Inbrekers hebben dit jaar al in iedere Limburgse gemeente toegeslagen.

Inbraakkans per inwoner grootst in Weert

Wanneer je het aantal inwoners meeweegt, blijkt de kans op een inbraak het grootst in Weert. In deze woonplaats is per 1.000 inwoners 49% vaker een inbraakpoging dan in een gemiddelde Limburgse gemeente.
Ook in Heerlen (+30%) en in Beek (+29%) is in verhouding een grote kans op inbraak.
In Vaals (-74%), Simpelveld (-64%) Peel en Maas (-59%) is de inbraakkans daarentegen het kleinst.

Het volledige onderzoek, inclusief gemeentelijke data, kunt u hier vinden.

Reacties