Mooie start Heëlesje Vastelaovend

De weersvoorspellingen waren beroerd afgelopen week. Het zou flink gaan waaien en vooral de carnavalszondag zou dit jaar een kletsnatte uitvoering krijgen. Gelukkig komen de voorspellingen niet altijd uit en beleefde Heerlen afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag een mooi begin van de carnaval.

Blauw Sjuut

Vrijdagavond werd de Blauw Sjuut rond de klok van half tien binnengehaald door onder meer waarnemend burgemeester en tijdelijk hoofd van de gemeentelijke havendienst Emile Roemer die de bemanning van de vastelaovendsjuut welkom heette in de thuishaven Heerlen waar het gilde maandagochtend vertrokken was voor een koers over de woelige wateren in de Euregio.

Optochten

Zaterdagmiddag trok een kleurrijke kinderoptocht door de Heerlense binnenstad. Vanaf het Schouwburgplein maakte de jeugd en dus de toekomst van de carnaval twee lussen door het winkelgebied van Heerlen om te eindigen op het Pancratiusplein.

De Groëte Optoch va Heële zondagmiddag vertrok rond half nog geplaagd door enkele druppels regen, maar Pluvius moest het al gauw afleggen tegen het carnavaleske regime van Sjtadsprins Pascal I van de Winkbülle die zijn 211 nummers tellende bonte stoet door de straten van Heerlen liet paraderen langs het vooral wat later in de middag talrijk toegestroomde publiek.

Miserabal

Na afloop van de optocht togen heel wat bezoekers richting het plein bij de Morenhoek, waar dit jaar voor de tweede keer het Misarabal werd georganiseerd. Behalve de organisatoren zelf, Herriemenie Miserabel met spreekstalmeester Bart en een schorre Emile, wisten ook de uitgenodigde artiesten de stemming op het bomvol gelopen pleintje er goed in te krijgen en te houden en werd vrolijk meegezongen op Duitse sjlagers, ouwe carnavalsleem van Lex, carnavalshits van Vee & Dee en Demi Sec en andere artiesten. Straatcarnaval zoals het bedoeld is.

Reacties