Ralf Krewinkel dient ontslag in als burgemeester van Heerlen

Foto: Gemeente Heerlen

Via FaceBook liet Ralf Krewinkel zojuist weten dat hij ‘voornemens is om zijn ontslag zo spoedig mogelijk in te dienen’.
De burgemeester van Heerlen, die per 1 april zijn ambt weer zou oppakken nadat hij door privé-omstandigheden een tijdlang zijn functie niet kon uitoefenen en zich daarvoor ziek moest melden, reageert hiermee op de commotie die is ontstaan nadat vandaag uitlekte dat hij gesolliciteerd had naar de functie van burgemeester in Kerkrade. Het beeld dat hieruit ontstaan is, is voor hem onverteerbaar.

E-mail

Onderstaand de mail die Ralf Krewinkel naar de Raad en College van Heerlen heeft gestuurd:

Aan de Raad en College van B en W van Heerlen,

Geachte raadsleden en collegeleden,

Laat ik beginnen met nogmaals mijn dank uit te spreken voor alle steun in de afgelopen zware tijd.

Ik betreur de commotie die is ontstaan rondom mijn persoon.

Het beeld dat is ontstaan dat ik stiekem solliciteerde is voor mij onverteerbaar. Een sollicitatieprocedure is geheim en dat maakte het voor mij onmogelijk om de situatie te bespreken. Deze beperking geldt overigens voor alle kandidaten bij elke burgemeestersvacature in dit land. Hoe had ik het anders kunnen doen?

Het beeld dat ik solliciteerde terwijl ik ziek thuis zat behoeft bijstelling. Van meet af aan was duidelijk dat de functie van burgemeester in Kerkrade pas in zou gaan medio juni. Mbt tot mijn reïntegratie in Heerlen was duidelijk dat dit medio maart/april zou plaatsvinden, dan zou ik volledig hervatten.

U bent gedurende de gehele ziekte periode via de provincie op de hoogte gehouden van de reïntegratie. Gedurende de gehele ziekteperiode heb ik zoals de regeling voorschrijft gehandeld en alle benodigde stappen om weer volledig in Heerlen te reïntegreren gezet.

Echter gelet op de ontstane situatie en politieke realiteit wil ik Heerlen niet belasten met verder gedoe. Ik ben daarom voornemens mijn ontslag zo spoedig mogelijk in te dienen.

Ik wil iedereen bedanken voor de mooie tijd in Heerlen.

Met vriendelijke groet,
Ralf Krewinkel

Reacties