Ralf Krewinkel pakt per 1 april het Heerlens burgemeesterschap weer op

Foto:

Burgemeester Ralf Krewinkel komt op 1 april aanstaande terug als burgemeester van Heerlen.

Waarnemend burgemeester Emile Roemer: “Het is fijn te horen dat het beter gaat met Ralf Krewinkel. Dat hij zich na deze moeilijke periode weer goed genoeg voelt om zijn functie in april weer volledig op te pakken.
Het was voor mij een fantastische ervaring om waarnemend burgemeester van Heerlen te mogen zijn. Maar het is ook goed dat aan die tijdelijkheid een einde komt. Dat Ralf Krewinkel weer zijn functie en verantwoordelijkheden oppakt. En dat de stad de eigen burgemeester terugkrijgt om samen aan de toekomst van de stad en regio te bouwen.
Samen met Ralf Krewinkel zal ik zorgen voor een goede overdracht op 1 april.”

Volledige hervatting taken

De Provincie Limburg laat weten dat Ralf Krewinkel per 1 april aanstaande zijn werkzaamheden en taken als burgemeester van Heerlen weer volledig zal hervatten. Per die datum is de heer Krewinkel weer volledig belastbaar in zijn functie als burgemeester van de gemeente Heerlen.
De voorbereiding op deze hervatting van de werkzaamheden zal de komende weken in goed overleg plaatsvinden met de heer Emile Roemer, waarnemend burgemeester van Heerlen.

Emile Roemer

Volgens Gouverneur Bovens heeft de heer Roemer het burgemeestersambt van Heerlen het afgelopen jaar uitstekend waargenomen. Hij dankt hem voor zijn voortreffelijke inzet als burgemeester voor zowel de stad als de regio.
De Gouverneur zal de heer Emile Roemer met ingang van 1 april 2019 van de waarneming van het burgemeestersambt van Heerlen ontheffen.

Reacties