Plofkraak in winkelcentrum Heerlerbaan, daders op de vlucht

Foto: Heerlen.nieuws.nl

In de nacht van zondag op maandag is een geldautomaat van een bank in het winkelcentrum Giesen-Bautsch aan de Bautscherweg in Heerlen opgeblazen. Een tweetal verdachten ging er vervolgens op een scooter vandoor. Door de explosie is ook schade ontstaan bij de naastgelegen zaken.
In verband met het onderzoek en veiligstellen van sporen is de parkeerplaats van het winkelcentrum afgesloten en zijn de winkels niet geopend. Of dit de hele dag het geval is kon een woordvoerder van de politie nog niet zeggen.

Onderzoek

Rond 3.15 uur kwam bij de politie een melding binnen van ‘een knal’ bij de geldautomaat aan de Bautscherweg. Op bewakingscamera’s zou te zien zijn hoe twee verdachten er met een donkerkleurige scooter vandoor gingen in de richting van de Caumerweg. Mogelijk hebben zij geld buitgemaakt, maar dat is op dit moment nog niet te zeggen.
De politie is een onderzoek gestart. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is aanwezig om te kijken of er nog explosief materiaal aanwezig is op de plaats delict.

Getuigen

De politie komt graag in contact met getuigen van de plofkraak. Die kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Foto: Heerlen.nieuws.nl
Foto: Heerlen.nieuws.nl