De Heëlesje Vastelaovend komt er nu toch langzaam aan

Foto:

Vanaf jongstleden ‘elfde-van-de-elfde’ zijn bij menigeen de carnavalskriebels al in opmars.
Maar voor velen krijg de aanloop naar de Heëlesje Vastelaovend toch de echte boost en extra sjwung op maandag 25 februari. Het vertrek van de Blauw Sjuut luidt dan de laatste week voor carnavalszondag in.
Het vastelaovendvieren eindigt pas op carnavalsdinsdag, met de abdicatie van Sjtadsprins Pascal I tussen 23.30 en 23.59 uur.

Enkele hoogtepunten van komende dagen alvast op een rijtje..

Vertrek Gilde Blauw Sjuut

Op maandag 25 februari vertrekt het Gilde Blauw Sjuut voor een vijfdaagse vastelaovendscruise door de Euregionale carnavalswateren. Je kunt de bemanning omstreeks 13.00 uur gaan uitzwaaien voor hun 69e ‘Togh’ vanaf het Pancratiusplein.

Heksentreffe

Op woensdag 27 februari is het weer tijd voor nóg een ware Heerlense traditie: het Heksetreffe in samenwerking met H.V.V. de Winkbülle. Dit jaar onder het motto ‘Heksetreffe Rockt’. Hierbij gaan de dames als heks en met het thema in gedachten verkleed op stap en trekken langs de kroegen in de binnenstad. De deelnemende kroegen zetten allemaal een artiest op de planken. En niet zomaar wat artiesten…. Wat te denken van Spik & Span, de Geliende, Erwin en Fabrizio! Om middernacht worden de pruiken en kromme neuzen afgedaan en verder gefeest. Sjtadsprins Pascal I reikt de prijs uit aan de best verklede heks van de avond.

Intocht Gilde Blauw Sjuut

Op vrijdag 1 maart is de intocht van de Blauw Sjuut en zijn bemanning in hun thuishaven Heerlen. Omstreeks 21.15 uur meert de Blauw Sjuut aan op de Akerstraat. Vervolgens worden de laatste meters van de 69ste tocht feestelijk afgelegd, met als hoogtepunt de aankomst op het Pancratiusplein. Aansluitend worden de Sjuutemannen gehuldigd voor hun veilige thuiskomst.

Kinderoptocht

Op zaterdag 2 maart trekt de Kinderoptocht door de Heerlense binnenstad. De optocht vertrekt om 13.33 uur vanaf het Van Grunsvenplein en trekt via Geerstraat – Schinkelstraat – Van der Maasenstraat – Saroleastraat – Geleenstraat – Geerstraat – Schinkelstraat – Van der Maasenstraat – Saroleastraat – Geleenstraat naar het Pancratiusplein.
Aansluitend vindt in de TENT het Kingeroptochbal plaats!

Grote optocht

Op zondag 3 maart trekt de grootste optocht van Nederland vanaf 12.30 uur weer door de Heerlense binnenstad, dit jaar met het record aantal inschrijvingen van maar liefst 211 nummers. Aansluitend aan de Grote Optocht is vanaf 14.11 uur het Optochtbal in het Feestpaviljoen op het Pancratiusplein. Ook worden daar om 20.11 uur de prijzen van de optocht bekendgemaakt.

MiseraBAL

Direct na de grote optocht kan iedereen lekker komen dansen, zingen en kletsen op straat tijdens het tweede MiseraBAL!
Op de Morenhoek (één van De Vijf Pleintjes) komt een prachtig programma aan artiesten voorbij. Het MiseraBAL is gratis toegankelijk op zondag 3 maart tussen 16.55 en 19.33 uur.

Lichtstoet

Feestelijke lichtjes op prachtige praalwagens. Op dinsdagavond 5 maart trekt traditioneel de Lichtstoet door de straten van de Heerlense binnenstad. Het evenement is gratis toegankelijk. De Lichtstoet Heerlen start vanaf de Geleenstraat, de route is verder als volgt: Geleenstraat – Pancratiusplein – Pancratiusstraat – Bongerd – Saroleastraat.

De TENT

Van vrijdag 1 tot en met maandag 4 maart staat de TENT weer op het Pancratiusplein met een vrijwel doorlopend programma voor jong en oud.
Op vrijdagmiddag wordt er afgetrapt met de Poefelezitting en aansluitend de Captains Party.
Zaterdag is het tijd voor het Kinderoptochtbal met daaropvolgend NOA-DE-TENT-TOE.
Op zondag natuurlijk het Optochtbal met prijsuitreiking.
Tijdens de carnavalsmaandag is er ’s middags Circus Confetty (14.33 uur), in de vroege avond het Sjtundje Knipa (19.33) en ’s avonds gaat het Total Los in de TENT vanaf 21.33 uur.

CarNORval

CarNORval in poppodium NIEUWE NOR: vijf Nieuwe Nor Nachten lang carnaval op alles behalve carnavalsmuziek. Het gaat van hiphop & rnb tot drum & bass, van techno & house tot hardcore & hardstyle. Mét te gekke headliners als Jody Bernal, Luuk van Dijk én D-Fence, vele lokale dj’s en 5 keer volle bak… Alaaf, maar dan anders hier in Heële!

  • Vrijdag 1 maart CarNORval dag 1: Extravaganzaval [hiphop/rnb], de eclectische ratjetoe van ‘Extravaganzaval’ onder leiding van Jody Bernal!
  • Zaterdag 2 maart CarNORval dag 2: D&Beestachtig [drum&bass], onder leiding van Pythius!
  • Zondag 3 maart CarNORval dag 3: Warehouse Rave [techno], na de optocht duiken ze traditiegetrouw de diepte in met de mannen van ‘Minimahlzeit’ & ‘Bunker Techno’ voor een duistere nacht vol minimal / techno.
  • Maandag 4 maart CarNORval dag 4: Smeuïg [house], het wordt een smeuïge house-nacht met feestbeest Luuk van Dijk!
  • Dinsdag 5 maart CarNORval dag 5: Hakkuh, Stampuh & RampeTampe [hardstyle/hardcore], tijdens de laatste dag van het NIEUWE NORcarnaval gaan ze Hakkuh, Stampuh & Rampetampe op hardcore en hardstyle door D-Fence, Potato LIVE en nog veel meer lokale helden!

Reacties