A76 tijdens nachtelijke uren gestremd wegens plaatsen brugdekken

Foto: Buitenring Parkstad Limburg

De nieuwe ‘turborotonde’ bij Nuth die de aansluiting gaat vormen van de Buitenring op de A76 begint steeds meer gestalte te krijgen. De pijlers van de bruggen, waaraan de laatste maanden gewerkt is, zijn zover gereed dat de komende weken de brugdekken van de nieuwe viaducten in het nieuwe turboverkeersplein over de A76 worden aangebracht.

Hiervoor wordt de A76 in de nachten van maandag 18 februari tot en met vrijdag 22 februari en van maandag 25 februari tot en met vrijdag 1 maart op die plaatsen afgesloten. Dat gebeurt tijdens de maandagnachten tot en met donderdagnachten tussen 21.00 en 06.00 uur, en in de vrijdagnachten tussen 21.00 en 08.00 uur.

Bypass

Het verkeer op de A76 wordt ter plaatse van de werkzaamheden omgeleid: de nieuwe toe- en afritten van de A76 doen die nachten dienst als bypass om het verkeer van de A76 om te leiden; zie situatietekening 1. Er geldt dan een maximumsnelheid van 50 km/uur op de bypass.

Tevens is tijdens de nachtafsluitingen toerit 5 Nuth richting Kerensheide afgesloten. Er gelden omleidingsroutes; zie situatietekening 2.
Verkeer vanuit Hoensbroek dat gebruik wil maken van de toerit wordt omgeleid via de Randweg en via Schinnen. Het overige verkeer wordt omgeleid via de Daelderweg en de Nutherweg.

Na het aanbrengen van de brugdekken blijft de aangepaste rijstrookindeling op de A76 en de maximumsnelheid van 70 km/uur voorlopig nog van kracht.

Situatietekening 1
Situatietekening 2

Reacties