SCHUNCK ontvangt €250.000 van BankGiro Loterij voor nieuw kijkdepot

Foto: Roy Beusker Fotografie

In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij verraste de BankGiro Loterij SCHUNCK in Heerlen met een donatie van 250.000 euro voor de realisatie van het SCHUNCK kijkdepot en de uitbreiding van het museum.

Door de gestage groei van de SCHUNCK-collectie is zij toe aan een nieuw, veilig onderkomen.
SCHUNCK ontwikkelde plannen voor een kijkdepot. In deze plannen zal de collectie in een tentoonstellingsvitrine, permanent in het stadshart van Heerlen beleefbaar zijn voor publiek. Het kijkdepot wordt met een glazen overkapping met het museum verbonden. Daar is nu nog een onbenutte ruimte tussen het Glaspaleis en de muziekschool. Dit betekent een flinke uitbreiding van de museumruimte van SCHUNCK. Kor Bonnema, directeur SCHUNCK; “Met deze bijdrage zijn we in staat om echt meer museum in, en voor de stad te realiseren.”

Oudste kunstcollectie moderne schilderkunst van Limburg

De SCHUNCK Collectie, voorheen gemeentelijke collectie Stadsgalerij Heerlen, is de oudste kunstcollectie moderne schilderkunst van Limburg. Met meer dan 1000 werken is zij het resultaat van 70 jaar ononderbroken verzamelen. De collectie is een unieke spiegel van de culturele erfenis van de mijnstreek, Limburg, Nederland en internationale ontwikkelingen in de kunst.

Miljoenenschenking voor culturele sector in Nederland

De schenking aan SCHUNCK in Heerlen is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij. Dat vindt op 12 februari plaats in Het Scheepvaartmuseum.
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er opnieuw een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij welk totaalbedrag zij in 2019 kan schenken aan musea en culturele organisaties en hoe zij dit bedrag verdeelt.
Ook verrast de Loterij andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project.
Dankzij deze steun blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.

Digitale impressie door Wiel Arets Architects.
Digitale impressie door Wiel Arets Architects.

Reacties