Heerlen ook dit jaar weer genomineerd als ‘Evenementenstad van het Jaar’

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Maar liefst meer dan 60 evenementen vonden er in 2018 in Heerlen-Centrum plaats, zo maakte centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad de balans op over afgelopen jaar.
Onder meer Limburgs Mooiste, Lentekriebels, Geluksweekend, de Euregionale Veiligheidsdag, Splashmob, Pro Freestyle, Cultura Nova, Notorious IBE Kidsweekend en – meest recent – Wintertijd wisten het nodige publiek en deelnemers naar hartje Heerlen te trekken. En dan is het merendeel van de evenementen nog niet eens benoemd.

Evenementenstad van het Jaar

Niet verwonderlijk derhalve dat Heerlen weer genomineerd is voor de titel ‘Evenementenstad van het Jaar’. De Stichting Nationale Evenementenprijzen draagt Heerlen voor de tweede maal voor, in 2016 haalde Heerlen de titel al een keer binnen. En met de meer dan 60 vrij toegankelijke evenementen van afgelopen jaar ligt Heerlen ook dit jaar weer goed in de race. Ook Almelo, Gouda en Zandvoort kunnen straks wellicht aanspraak maken op deze felbegeerde titel in de categorie ‘Evenementenstad tot 100.000 inwoners’.
De Nationale Evenementenprijzen worden dit jaar op 14 maart uitgereikt tijdens de vijfde editie van het Nationaal Congres Evenementen in Deventer.

Nominaties en jury

De afgelopen weken heeft de Stichting Nationale Evenementenprijzen in samenwerking met onderzoeksbureau Respons met veel zorg de nominaties per categorie vastgesteld.
Binnenkort beoordeelt de hoofdjury de genomineerde gemeenten en evenementenorganisatoren en bepalen zijn wie dit jaar de felbegeerde titels van de Nationale Evenementenprijzen gaan krijgen.
Bij de uiteindelijke beoordeling door de jury zullen inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad worden meegewogen.