Groene Ster start 2019 komende zondag met topper tegen Gemert

Foto: Groene Ster

Als het hoofdveld niet te veel hinder ondervindt van de winterse weersomstandigheden speelt Groene Ster komende zondag het eerste (thuis)duel van 2019 als VV Gemert te gast is op sportpark Pronsebroek. Een treffen tussen de nummer 4 en 3 van de ranglijst.
Een heuse topper op de 18e speeldag in de hoofdklasse B. Daarin wordt  zondag tevens het duel Halsteren (2) – Baronie (1) gespeeld. ‘Super Sunday’ derhalve op de eerste zondag van de maand februari.

Groene Ster minste verliespunten

Na de 1-0 winst in de topper tegen Baronie van 9 december 2018 eindigde Groene Ster als koploper van de hoofdklasse B. Daarna kwam de equipe van hoofdtrainer Maurice Verbunt tweemaal niet in actie. De competitieduels op natuurgras bij UDI’19/CSU en SV Meerssen konden door het winterse weer geen doorgang vinden. Doordat de concurrentie wel in actie kwam, is de koppositie inmiddels in handen van Baronie. Halsteren en Gemert hijgen de Bredanaren daarbij in de nek. Groene Ster heeft op papier de minste verliespunten van de teams in de hoofdklasse B. De ploeg staat ten opzichte van de lijstaanvoerder twee verliespunten in de plus.

Lastige tegenstander

Zondag treft Groene Ster met Gemert een opponent die op basis van historische cijfers altijd als zeer lastig bestempeld kan worden. De laatste seizoenen is Groene Ster steeds dichter bij een resultaat tegen de Gemertenaren en wil het kwartje nog niet de juiste kant opvallen. In het eerdere onderlinge treffen in Gemert van dit seizoen moest Groene Ster de eerste nederlaag (1-0) van de competitie slikken, alhoewel er in die wedstrijd op basis van het vertoonde spel meer in het vat leek te zitten. Gemert heeft zich ook dit seizoen weer ontpopt tot een titelkandidaat en zal in Heerlerheide niet opnieuw averij willen oplopen na de verrassende nederlaag in de Brabantse derby tegen Nuenen (2-4 nederlaag) van afgelopen zondag.

Winterstop

Met de nodige trainingsarbeid en vijf nuttige oefenduels heeft Groene Ster de korte winterstop goed doorgebracht. In het laatste oefenduel zette de Heerlenaren eersteklasser VV Schaesberg met duidelijke cijfers (7-2) aan de kant in de aanloop naar de competitiehervatting. Zondag gaat de bal weer voor het echt rollen met de topper tegen Gemert. De groen-witten kenden met 29 punten een prima eerste seizoenshelft. Deze mooie klassering zullen de spelers zo lang mogelijk in stand willen houden. Daarvoor zullen de manschappen van Maurice Verbunt, Remo Gielkens en Diego Jongen meteen volle bak moeten gaan en zullen ze moeten aanklampen aan het hoge niveau zoals ze dat in eerdere topduels tegen Halsteren (1-1) en Baronie (1-0 winst) etaleerden.

Kom komende zondag Groene Ster langs de lijn van de nodige support voorzien tijdens het eerste officiële duel van 2019.

  • Hoofdklasse B
  • Zondag 3 februari 2019
  • Groene Ster – Gemert
  • Locatie: Sportpark Pronsebroek
  • Aanvang: 14.30 uur

Bron en tekst: Groene Ster / Paul Kroes

Reacties