Koningin Máxima bezoekt SchuldHulpMaatje Parkstad

Foto: ©Oranje Fonds –Bart Homburg

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht donderdagmiddag 31 januari 2019 een werkbezoek aan SchuldHulpMaatje Parkstad in Kerkrade. Zij zijn deelnemer aan het Oranje Fonds programma Meedoen, samen uit de armoede.
Het samenwerkingsverband zet zich in om de zelfredzaamheid van mensen met financiële problemen te vergroten.
Koningin Máxima bracht het bezoek in haar hoedanigheid van beschermvrouwe van het Oranje Fonds.

Grote armoedeproblematiek

Volgens SchuldHulpMaatje Parkstad is de armoedeproblematiek in de oude mijnwerkersregio Parkstad groot. In Kerkrade en Heerlen melden zich meer mensen aan voor schuldhulpverlening dan in vergelijkbare gemeenten. De organisatie helpt mensen die in financiële problemen zijn geraakt of dreigen te raken door hen te koppelen aan professioneel getrainde vrijwilligers. Deze zogenoemde schuldhulpmaatjes helpen bij het op orde krijgen van de administratie en ondersteunen bij schuldhulpverleningstrajecten. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan bewust financieel gedrag en zelfredzaamheid.

SchuldHulpMaatje Parkstad

Koningin Máxima sprak met de initiatiefnemers van SchuldHulpMaatje Parkstad over hun werkwijze en hun deelname aan het Oranje Fonds programma Meedoen, samen uit de armoede. Binnen dat programma krijgen organisaties die mensen helpen een stap uit de armoede te zetten vier jaar lang steun van het Oranje Fonds in de vorm van kennis, een netwerk en financiering. Zij ging ook in gesprek met vrijwilligers en mensen die geholpen zijn.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds werkt met verschillende partners samen om ervoor te zorgen dat iedereen deel kan nemen aan de samenleving. Koningin Máxima sprak tijdens het bezoek ook met een aantal Limburgse samenwerkingspartners over werkwijzen die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan.
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Reacties