520 nieuwe banen in Parkstad door retailaanpak Streetwise

Foto: Stichting Streetwise

De afgelopen drie jaar zijn door de bemiddeling van Stichting Streetwise in de regio Parkstad 93 nieuwe ondernemingen gestart. Samen goed voor 520 banen, en bijna 15.000 m2 invulling van winkelruimte. Met in totaal ruim 5,3 miljoen euro aan investeringen die een jaaromzet opleveren van minimaal 20 miljoen euro.

Unieke aanpak

“De aanpak van Streetwise bij het ondersteunen van ondernemers is uniek in Nederland. Met lef, onbevangenheid en doorzettingsvermogen zijn zij de hand in de rug van de ondernemer. De hand in de rug die banken, eigenaren en verhuurders van panden en gemeenten beweegt om net wat leniger te zijn in hun ondersteuning. Met als resultaat honderden nieuwe banen en levendige winkelgebieden.” Aldus Martin de Beer, wethouder Economie, Arbeidsmarkt en Sport gemeente Heerlen, en voorzitter van de bestuurscommissie Economie en Toerisme Stadsregio Parkstad Limburg

Gemeentegrensoverschrijdend

Stichting Streetwise bestaat intussen vijf jaar waarvan de laatste drie jaar onder de vlag en regie van Stadsregio Parkstad Limburg. Het huidige retaillandschap vraagt om een gemeentegrensoverschrijdende aanpak waarbij gekeken wordt op welke winkelgebieden ingezet moet worden. Streetwise begeleidt de ondernemer naar een geschikte locatie, juist op basis van deze Parkstadbreed gedragen visie.

Maatwerk

De aanpak van Streetwise kenmerkt zich door maatwerk voor de ondernemer. Als het bedrijfsplan voldoende doortimmerd is en er zicht is op duurzaam succes, bemiddelt Streetwise met financiers en verhuurders uit haar intussen omvangrijke netwerk. Om op die manier te komen tot de daadwerkelijke opstart van het bedrijf. Dat de aanpak van Streetwise duurzaam is blijkt uit het percentage van 92,5% van ondernemingen die een jaar na opstart nog actief zijn, waar dat landelijk ligt op 40-50% (Bron: ING Economisch Bureau).

Reacties