Heerlenaar in onderbroek op de vlucht voor politie te voet de autoweg op

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Dinsdagochtend wilde de politie een bewoner van De Tichel in Heerlen thuis aanhouden voor diefstallen. De man (33) zou in het afgelopen half jaar minstens vier keer getankt hebben in Heerlen zonder te betalen.
Op het moment dat bij de man werd aangebeld ontvluchtte hij in paniek zijn woning via de achterzijde. De man verliet halsoverkop zijn woning, maar zag toch nog kans om twee boodschappentassen vol harddrugs en attributen voor het maken van harddrugs mee te nemen.

Onderbroek

Slechts gekleed in een kleurrijke onderbroek en een paar schoenen worstelde de man zich door meerdere struikgewassen, om vervolgens over de drukke autoweg N281 te vluchten.
Enkele politieagenten konden hem echter al snel aan de overkant van de snelweg invangen. Bij zijn vlucht had de man ook nog eens ruim 2 kilo amfetamine (harddrugs) weggegooid.
Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen en de verdachte werd ingesloten in het politiebureau. Hem was inmiddels wel een politie-overall verstrekt.

Sluiting van woning

De verdachte wordt donderdag voorgeleid bij de Rechter Commissaris.
Omdat in de woning van de man grote hoeveelheden drugs aanwezig waren en er ook een vermoeden is dat hij in de woning ook drugs vervaardigde, wordt de burgemeester van Heerlen verzocht om de woning van deze man voor 12 maanden te sluiten. Overigens werden er geen stoffen aangetroffen die een direct gevaar voor andere bewoners opleverden.

Reacties