Zondag 13 januari Roda JC Kerkrade – Go Ahead Eagles

Foto: Roda JC

Omdat de voetballers van de Eredivisie dit weekend nog druk doende zijn met de winterstop kunnen de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie nog eens lekker ouderwets op de zondagmiddag hun partijen afwerken. Komende zondag 13 januari neemt Roda JC Kerkrade het om 14.30 uur thuis in het Parkstad Limburg Stadion op tegen Go Ahead Eagles. De club uit Deventer staat momenteel op de tweede plaats in de ranglijst, dus een tegenstander van formaat voor de Kerkradenaren.

Periodetitel

Winst voor Roda JC is niet alleen belangrijk om de aansluiting bij de (sub)top in de hoofdranking te behouden. De Kerkradenaren maken bij een overwinning theoretisch ook nog kans op het behalen van de tweede periodetitel.
In het geval dat FC Den Bosch — de huidige koploper in zowel de hoofdranking als in de tweede periode — de uitwedstrijd in Dordrecht tegen de plaatselijke FC — nummer enerlaatst — verliest, eindigt Roda als eerste of tweede (achter Jong PSV) in de strijd om de tweede periodetitel. Omdat de beloftenteams echter uitgesloten zijn van deelname aan de play-offwedstrijden om promotie zal de plaats in de play-offwedstrijden in dat geval dus naar Roda JC gaan.

Ognjen Gnjatic

Roda JC speelt zondag overigens zonder Ognjen Gnjatic. De 27-jarige middenvelder verruilde afgelopen vrijdag de Kerkraadse club voor Korona Kielce, dat uitkomt op het hoogste niveau van Polen en strijdt om Europees Voetbal. Gnjatic kwam in de winter van 2017 over van Platanias FC en kwam tot 51 optredens voor Roda JC.

Vanwege het blessureleed, van Richard Jensen en Jannes Vansteenkiste, is volgens trainer Robert Molenaar de kans aanwezig dat Mitchel Keulen zondag de tiende jeugdspeler wordt die in de hoofdmacht van Roda JC mag acteren.

Reacties