Zondag 6 januari 2019 ‘finaledag’ van WinterTijd Heerlen

btr
Foto: Heerlen.nieuws.nl

Zondag 6 januari 2019 is de laatste dag van het winterevenement WinterTijd Heerlen.
Vanaf 10.30 uur tot 20.00 uur kan iedereen nog een keertje de schaatsen komen onderbinden op de schaatsbaan op het Pancratiusplein. Om 15.00 uur gaat dat overigens gebeuren in carnavaleske sliertvorm, tijdens het ‘Polonaiseschaatsen’.
Ook degenen die (nog) een keer een fikse schuiver willen komen maken op de ijsglijbaan aan de voet van de Pancratiuskerk zullen dat alleen vandaag of morgen nog kunnen doen.
Natuurlijk is bij dit alles het Wintercafé geopend, waar u zoals de afgelopen drieëneenhalve week terecht kunt voor een drankje, hapje en lichamelijke opwarming.

WinterTijd

WinterTijd werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd in het centrum van Heerlen.
In samenwerking met de ondernemers in de binnenstad zette de Heerlense evenementenorganisatie Remcom dit winterevenement op poten met Star Events en Seventh Support. Dit als opvolger van Holy Moly dat vorig jaar voor de eerste keer en eenmalig plaatsvond.
Vanaf 13 december 2018 stond op het Pancratiusplein een grote schaatsbaan van echt ijs. Naast een ijsglijbaan van 5,5 meter hoog en 30 meter lang. En een in winterse sferen ingericht wintercafé waar bijna dagelijks diverse optredens plaatsvonden.
Op de Bongerd was een ‘winterpark’ ingericht met diverse attracties, kerstkramen en kerstbomen. De verlichte reusachtige kerstbal was daarbij een echte eyecatcher. In de tipitenten viel veel live muziek te beluisteren, verzorgd door een breed scala aan bands en artiesten.

Geslaagd winterevenement

Zaterdagavond 5 januari staat WinterTijd grotendeels in het teken van de Heëlesje vasteloavend. Vanaf 20.00 uur vindt buiten het Sjlagerkonkoer plaats. Daarna roept HVV de Winkbülle er publiekelijk de nieuwe Sjtadsprins và Heële uit.
Zondag 6 januari volgt dan de laatste dag van dit geslaagde nieuwe Heerlense winterevenement.

WinterTijd Heerlen

 

Reacties