Locaties van Zuyderland Medisch Centrum sinds 1 januari rookvrij

Foto: Wikimedia

De locaties van Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen en Sittard-Geleen zijn sinds 1 januari 2019 rookvrij. Zuyderland wil als gezondheidszorgorganisatie en grootste werkgever van Limburg een voorbeeldfunctie vervullen. Ziekenhuiszorg en roken gaan nou eenmaal niet samen.

Rookvrij

Dit betekent dat niet alleen in de gebouwen, maar ook op de terreinen vanaf 1 januari geen enkele vorm van roken meer is toegestaan.
Niet alleen sigaretten, maar ook het gebruik van sigaren, pijptabak, e-sigaretten en rookvrije sigaretten zijn in Heerlen en Sittard-Geleen dan verleden tijd.

Rookvrije generatie

In het begin zal het rookverbod voor rokers wennen zijn. Maar de tijd om deze stap te zetten is er rijp voor vindt men bij Zuyderland Medisch Centrum.
Steeds meer maatschappelijke organisaties, waaronder scholen en sportparken, zijn of worden immers rookvrij.
Zuyderland heeft zich in dat kader ook aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij. Dit initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds heeft zich tot doel gesteld om een rookvrije generatie te realiseren. Zodat niemand meer aan de gevolgen van roken (over)lijdt.

Reacties