Alzheimer Café Parkstad: “Ontwikkelingen in de diagnostiek van dementie”

Foto: CCO Public Domain

In het Alzheimer Café Parkstad kunnen mensen met dementie, mantelzorgers, hulpverleners en belangstellenden informatie krijgen, delen en ervaringen uitwisselen met lotgenoten.
Elke bijeenkomst wordt ook een vooraf vastgesteld thema besproken.

Dinsdag 8 januari 2019 zijn geïnteresseerden van harte welkom in het Alzheimer Café Parkstad Limburg in Heerlen.
Het onderwerp van deze eerste Alzheimercafé-avond van 2019 is “Ontwikkelingen in de diagnostiek van dementie”.

Diagnose

Goede diagnostiek geeft, via het gebruik van methoden en technieken, een antwoord op de vraag om welke ziekte of aandoening het gaat.
Het stellen van de juiste diagnose is belangrijk! Als de diagnose gesteld is kan de behandeling hierop afgesteld worden. Bij een verkeerd gestelde diagnose kan de daarop volgende behandeling schade toebrengen aan de patiënt.

Daarom is het goed dat de wetenschap voortdurend zoekt naar nieuwe wegen om zuiver te diagnosticeren. Dit is zeker ook van belang voor dementie.
Juiste diagnose en behandeling kan bijdragen aan de kwaliteit van leven van de patiënt en ook de mantelzorger helpen.
Daarnaast moeten wij ons realiseren dat elke persoon anders is en dan ook anders op de aandoening of ziekte en de behandeling zal reageren. Er zijn vaak vele vragen en een kant en klare oplossing is niet steeds voorhanden, maar een goede samenwerking tussen de patiënt, mantelzorgers en professionals kan wel helpen.

Ontwikkelingen

Inez Ramakers is neuropsycholoog aan de Universiteit van Maastricht en het Klinikum van Aken. Zij gaat deze avond in op de nieuwe ontwikkelingen in de diagnostiek van dementie.

De presentatie vindt plaats in de grote recreatiezaal van het Zorgcentrum Tobias aan de Piet Malherbestraat 2 in Heerlen.
Tevoren aanmelden is niet noodzakelijk en zoals altijd zijn entree, koffie en thee gratis.

De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en omstreeks 21.30 uur is de afsluiting van de avond.

Reacties