Vanaf begin januari controles op hondenbezit in gemeente Heerlen

Foto: CC0 Creative Commons

Vanaf begin januari 2019 gaan controleurs in de gemeente Heerlen huis-aan-huis weer controleren op het bezit van honden. Deze jaarlijkse controles worden uitgevoerd door BsGW, de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen.

De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich altijd legitimeren, vraag dus naar hun legitimatie als u twijfelt over de betrouwbaarheid!
Iedereen die één of meer honden houdt, is automatisch belastingplichtig en wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op één adres bepaalt de hoogte van de aanslag.

Informatie

Wordt een hond aangetroffen waarvoor geen belasting is betaald, dan meldt de controleur deze hond(en) alsnog aan. U moet dan toch belasting betalen. In sommige gevallen kunt u zelfs een boete krijgen.
Bent u niet thuis, dan laat de controleur een brief achter met informatie over de hondenbelasting.

Meld uw hond aan

De gemeente raadt u aan uw hond(en) zo spoedig mogelijk aan te melden voor het geval dat dit nog niet is gebeurd. Daarmee voorkomt u onnodige boetes.
Het aan- of afmelden van een hond kan het snelste via uw persoonlijke pagina op de website van de BsGW. Daar kunt u ook wijzigingen aanbrengen in het aantal honden. De melding is dan direct geregeld.

Heeft u geen internet? Dan kunt u telefonisch een aangiftebiljet aanvragen via de BsGW-belastingtelefoon 088 – 8420 420 (toets keuze 1). Houd uw BSN bij de hand als u belt. De medewerkers van de BsGW zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Reacties