Goede voornemens met je voeding? Begin eens met een Eetwissel…

Foto: Voedingscentrum

Het Voedingscentrum introduceert de Eetwissel. Met een Eetwissel maak je een stapje binnen wat je nu al eet en drinkt. Je neemt bijvoorbeeld een keer een glas water in plaats van cola.
Of je kiest voor dat volkorenbroodje en niet voor het witte bolletje. Met elke Eetwissel zorg je vandaag al beter voor jezelf en het milieu. Jij kiest, elke dag opnieuw.

Laat je niet gek maken!

De boodschap van het Voedingscentrum bij de Eetwissel? Laat je niet gek maken!
Gezond eten is best een uitdaging. Voor iedereen. Grote veranderingen hou je moeilijk vol, zet daarom kleine stapjes richting de Schijf van Vijf. Maak Eetwissels binnen wat je nu al eet.
Bij elke wissel zorg je beter voor jezelf en het milieu. En daar mag je best trots op zijn.

Kleine stapjes

Gezond eten is best een uitdaging. Voor iedereen. Er is geen instant oplossing. Het zit ‘m in je gewoontes. Die pas je niet 1-2-3 aan. Want grote veranderingen hou je moeilijker vol. Zet daarom kleine stapjes richting de Schijf van Vijf. Maak kleine eetwissels binnen wat je nu al eet. Bij elke wissel zorg je beter voor jezelf en het milieu. En daar mag je best trots op zijn.

Eetwissels

Op de website van het Voedingscentrum vind je een aantal voorbeelden van mogelijke Eetwissels.
Eetwissels voor ontbijt en lunch, voor de warme maaltijd, en voor drinken en tussendoortjes. Swipe en kies welke wissel bij jou past.
De boodschap bij de Eetwissel van het Voedingscentrum? Laat je niet gek maken! En zet kleine stapjes.

 

 

Reacties