Ook lijn 44 en 350 van Arriva volledig cashloos in 2019

Foto: Arriva Limburg

Per 1 april van 2018 was het grootste gedeelte van alle buslijnen van Arriva in Limburg al cashloos. Sinds die datum konden reizigers geen vervoerbewijs in de bus meer aanschaffen met contant geld. Reizigers konden reizen met de OV-chipkaart of met een e-ticket. Ook konden ze een vervoerbewijs in de bus kopen met pin, contactloos of creditcard.
Tot eind dit jaar vormen nog twee buslijnen een uitzondering op dit cashloze reizen. Namelijk de grensoverschrijdende lijnen 44 (Heerlen-Aachen) en 350 (Maastricht-Aachen). Vanaf 1 januari 2019 worden ook deze beide buslijnen nu geheel cashloos. Net als alle andere buslijnen van Arriva in heel Nederland.

Einde overgangstermijn

Voor buslijn 44 en 350 komt hiermee een einde aan de overgangstermijn van 8 maanden die was afgesproken met de Duitse collega vervoerder ASEAG. Die termijn werd gehanteerd omdat deze beide buslijnen aan de Duitse zijde van de grens deel uitmaken van het netwerk van de AVV (Aachener Verkehrsverbund). In Duitsland is het betalen met de pin, contactloos betalen of afrekenen met de creditcard nog niet zo gebruikelijk. Na 8 maanden komt, na nog een specifiek op de Duitse reizigers ge├źnte communicatie, aan deze overgangsperiode per 1 januari 2019 een einde.

Cahsloos

Vanaf 1 januari zijn daarmee alle bussen van Arriva cashloos. Reizigers die hun vervoersbewijs met contact geld willen betalen kunnen voor de voorverkoop van een kaartje terecht bij de Arriva OV-Servicepunten en overige verkooppunten in de regio.
Meer informatie en alle voorverkoopadressen staan op www.arriva.nl/betaalgemak.
Voor de Duitse reiziger: www.arriva.nl/einfachzahlen.

Reacties