Volgend jaar een ‘Buurtcamping’ in een Heerlens park

Foto: De Buurtcamping Heerlen

Een park in Heerlen wordt volgend jaar voor 3 dagen ingericht tot een buurtcamping waar buurtbewoners van de wijken GMS, MSP, Beersdal, Zeswegen/N.Husken, Eikenderveld en Centrum voor worden uitgenodigd.

Deze buurtcamping is een plek waar de buurtbewoners elkaar op een totaal andere manier kunnen ontmoeten en leren kennen. Daarvoor is er animatie, is er een ‘eetzaal’ voor de gezamenlijke maaltijden, zijn er natuurlijk ook sanitaire voorzieningen en toezicht. Er zal zelfs een campingwinkeltje zijn en een uitleen van kampeerspullen.
De bedoeling is om van ‘De Buurtcamping’ een jaarlijks terugkerende activiteit maken.

Ontmoetingsplek voor buurtbewoners

De buurtcamping is geschikt voor zowel gezinnen, alleenstaanden, jongere en oudere buurtbewoners, rijk en arm. Een extra warm welkom is er voor hen die om financiële redenen niet op vakantie kúnnen.
Behalve dat de buurtbewoners uit verschillende geledingen elkaar op de buurtcamping kunnen ontmoeten en leren kennen, draagt dit bij aan versterken van de wijk en de binding met de wijk.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

Om dit allemaal mogelijk te maken is ‘De Buurtcamping’ op zoek naar enthousiaste buurtbewoners, één uit iedere wijk, die samen als vrijwilliger hun schouders onder de organisatie willen zetten.
Wil jij mee-organiseren? Neem dan contact op met René Westerman uit GMS of met de buurtorganisatie. René is bereikbaar via 06-34790991 of [email protected]

Voor meer informatie kijk op www.debuurtcamping.nl, op Facebook naar ‘De Buurtcamping Heerlen’ en/of bekijk onderstaande Youtube-video.
Op Youtube zijn met de zoekopdracht “de buurtcamping” veel filmpjes over ervaringen op buurtcampings te vinden.

Reacties