23 december Kaarsjesavond op begraafplaats Akerstraat in hartje Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Traditiegetrouw vindt zondag 23 december de jaarlijkse ‘Kaarsjesavond’ plaats op de historische begraafplaats aan de Akerstraat in hartje Heerlen. Vanaf 17.00 uur, zodra het donker wordt, fonkelen er vele kaarsjes waarna tegen 19.00 uur een kerstconcert door Big Band Bernadette plaats zal vinden.
De ‘Vrienden van Historische begraafplaats Akerstraat’ hopen dit jaar op duizenden fonkelende lichtjes en doen daarvoor een beroep op u.

Kaarsjesavond

Jaar na jaar nemen steeds meer bezoekers een of meerdere kaarsjes mee om ook zo actief bij te dragen aan deze sfeervolle avond. Kaarsjes in potjes, waxinelichtjes in lege groente- en fruitpotjes en noem maar op.
Iedereen kan op zijn eigen manier bijdragen. De ‘Vrienden van Historische begraafplaats Akerstraat’ staan garant voor de organisatie van deze jaarlijkse avond en nodigen iedereen van harte uit om langs te komen.
“Neem gerust ook kaarsjes van huis uit mee en plaats deze op plekken die uw voorkeur hebben. Daarmee zal er samen weer een indrukwekkende en sfeervolle avond plaatsvinden”, laten zij weten.

Daar waar de organisatie zich met name concentreert op het oude gedeelte van de begraafplaats hopen zij dat anderen de vele graven er omheen een lichtje brengen.
Het resultaat is jaar na jaar weer prachtig en indrukwekkend. Pure kerstsfeer.

Tegen 19.00 uur vindt, bij de hoofdingang aan de Akerstraat, het jaarlijkse kerstconcert van Big Band Bernadette plaats. Hun repertoire van vele stemmige Kerstliederen zal voor een sfeervol hoogtepunt zorgen van deze ‘Kaarsjesavond’ die dan ten einde loopt.
Rond de klok van 20.00 uur sluiten de poorten.

Steun

Er worden die dag en avond niet alleen veel kaarsjes geplaatst. Diverse vuurkorven en aanvullende Kerstversiering maken deze avond op de begraafplaats tot een sfeervolle en mooie beleving. Ook is er glühwein, chocomel en kerstbrood, zolang de voorraad.

Dit jaar hoopt de organisatie op extra veel steun van omwonenden, bedrijven en instellingen. Kom en doe mee, proef de sfeer tijdens deze indrukwekkende avond. Plaats een kaarsje (of meer), neem een lantaarntje van huis mee of spaar lege glazen potjes en vul deze ter plekke met een waxinelichtje.

Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

Reacties