Chef Tielman (Cucina del Mondo): “Ik had het liever uitgezongen met ster”

Foto: Heerlen.Nieuws.nl/Hein Smith

Servais Tielman van restaurant Cucina del Mondo in Heerlen reageerde afgelopen maandag in vakblad Misset Horeca gelaten op het verlies van de Michelinster.
De chef, die recent bekend maakte dat hij tweesterrenrestaurant Beluga heeft overgenomen, vraagt zich af wat de reden is dat zijn Michelinster is afgenomen.

“Er kunnen twee redenen zijn. Dat we gaan verhuizen zou een reden kunnen zijn. De geruchten van de overname gonzen immers al langer. Maar het kan ook een andere reden hebben: dat Michelin vindt dat we ons niveau niet hebben behouden.”
Of Servais Tielman opheldering gaat vragen bij Michelin? “Op dit moment zeg ik van wel, alhoewel collega’s zeggen dat Michelin het toch niet gaat vertellen als er wat anders had gemoeten.”
De chef zegt dat het sterverlies wel door zijn hoofd is gegaan. “Geen leuk nieuws. Had het liever uitgezongen met mijn ster. Maar de reacties van onze gasten zijn goed. Hebben een goede bezetting. En dat is toch waar je het, samen met je team, voor doet.”
Eerder gaf de chef-kok aan te dromen over een tweede Michelinster. Zijn doel is om die droom te realiseren in Beluga.

Overname sterrenrestaurant Beluga

Servais Tielman was zes jaar lang de souschef in restaurant Beluga. De sterchef heeft er nu zowel de exploitatie als de inboedel gekocht. Het restaurant zal de naam behouden. Sterrestaurant Cucina del Mondo sluit dan de deuren. “Cucina del Mondo krijgt straks een andere naam en een ander gevoel: stoere gerechten met mooie ingrediënten, maar iets laagdrempeliger”, liet Tielman eerder weten aan Misset Horeca.
In de maanden juli en augustus zullen er bij Beluga zowel gerechten van Van Wolde als van Tielman op de kaart staan. Vanaf september zal Tielman nog meer zijn eigen stempel op het restaurant gaan drukken.
“In de marketing moeten we wat gaan aanpassen omtrent de overname van Beluga. Al was het niet de bedoeling te gaan pronken met de in totaal drie sterren. We willen vooral de gasten laten zien wat voor een bijzondere dingen wij kunnen.”

Tweesterrenchef Hans van Wolde van Beluga opent op zijn beurt een nieuwe zaak in het Limburgse heuvellandschap, in Reijmerstok waar hij zelf woont. Begin 2020 moet ‘Brut 172’ er haar deuren openen. Er komen 25 couverts, vier Bed & Break-suites en is er plaats voor kookdemonstraties.
Volgens Van Wolde gaat hij bij Brut 172 voor de absolute top. “Bij Beluga sta ik dagelijks voor 100 personen te koken. Bij Brut 172 voor 25, dat is natuurlijk wel even anders”, zei hij hier eerder over.

Bron en tekst: Misset Horeca.

Reacties