Kerstmarkt door leerlingen van De Nieuwe Thermen in Heerlen

Foto: De Nieuwe Thermen

Op donderdag 20 december organiseren leerlingen van De Nieuwe Thermen een gezellige kerstmarkt met lekkere hapjes, entertainment en stands met mooie kerstspullen en andere cadeautjes voor de feestdagen. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen.
De markt duurt van 12.30 tot 14.30 uur en iedereen is welkom.

Leerlingen betrokken

Alle leerlingen van de school helpen mee om de middag tot een succes te maken.
Voor de eerstejaars stond de afgelopen periode het thema voeding centraal. Het spreekt dus voor zich dat zij allerlei smakelijke hapjes gaan maken.
De tweedejaars hebben de afgelopen weken in het kader van het thema ondernemen hun eigen bedrijfjes opgericht. Tijdens de kerstmarkt zullen zij hun bedrijf presenteren en hun producten verkopen.
Ook de leerlingen van leerjaar drie zijn al volop bezig met de voorbereidingen. Een deel van hen zal op de markt zelfgemaakte spullen verkopen om zodoende geld in te zamelen voor hun reis naar Tanzania met Global Exploration. De andere derdejaars zijn verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting, aankleding en entertainment.

Kunstwerk

In de omgeving van de school zijn posters en flyers verspreid. Het kunstwerk dat erop staat, is gemaakt door een leerling. Anna Lena uit leerjaar 3: “Met een klein groepje hebben we een workshop druk- en spattechnieken gevolgd bij onze K&O-docent, mevrouw Arnoldussen. We waren erg verrast door de kunstwerkjes die bij toeval ontstonden door toepassing van deze techniek. Ik ben er heel trots op dat uiteindelijk mijn kunstwerk gebruikt is voor de poster. En het werkstuk dat mijn vriendin Yanne heeft gemaakt, wordt gebruikt voor de kerstkaart die alle medewerkers van SVOPL dit jaar krijgen.”

Goede doelen

De leerlingen hebben zelf een aantal goede doelen gekozen waar de opbrengst van de verkochte hapjes, drankjes en producten naartoe gaat.

Reacties