‘WinterTijd Heerlen’ vandaag van start in centrum van Heerlen

Vandaag om 15.00 uur ging het nieuwe Heerlense winterevenement ‘WinterTijd’ van start. Tot en met zaterdag 5 januari 2019 zijn het Pancratiusplein en de Bongerd in het centrum van Heerlen omgetoverd tot een groot winterdorp en is de binnenstad van Heerlen aangekleed met sfeervolle kerstdecoraties.

Afgelopen middag gingen, met een bijpassend winters temperatuurtje, de schaatsbaan en de glijbaan open, inclusief het naastgelegen Wintercafé. Behalve schaatsers namen direct ook al enkele enthousiaste ijscurlers bezit van de ijsbaan.

Morgen is de officiële opening van dit nieuwe evenement. Vanaf 19.00 uur vindt binnen en buiten een spectaculaire opening plaats op en rondom beide pleinen. Onder andere ‘highlinen’, kunstschaatsen, en optredens van Rugged, Tonca en de Rolling Beatles staan dan op het programma.

​Schaatsbaan

Een grote schaatsbaan en ferme ijsglijbaan op het Pancratiusplein vormen het middelpunt van WinterTijd Heerlen. Direct naast de schaatsbaan bevindt zich het wintercafé in een doorzichtig paviljoen. Hier kan, onder het genot van een heerlijk winters hapje en drankje gekeken worden naar de gezellig schaats- en glijtaferelen.
Ook kan er in het wintercafé een bedrijfsborrel, kerstbijeenkomst of nieuwjaarsborrel georganiseerd worden.

​WinterPark

De Bongerd is dit jaar ingericht als een plein in authentieke kerstsfeer. In de ‘Tipitenten’, die vorig jaar nog op het Pancratiusplein stonden, wordt met name in de weekenden goede livemuziek geprogrammeerd. Gepresenteerd en aan elkaar gepraat door Lex Nelissen, in Tipi’s Lex.
Ook worden hier diverse nostalgische kermisattracties geplaatst en wordt een kleinschalige en gevarieerde wintermarkt gerealiseerd. De sfeervolle aankleding zorgt voor een ongekende winterambiance.

​Naast de programma-onderdelen van ‘WinterTijd’ organiseren tal van ondernemers in de binnenstad eveneens activiteiten, en zal ook dit jaar weer een ‘Kerstmannenloop’ door het centrum van Heerlen gaan.

Bekijk hier het actuele programma van WinterTijd.

Reacties

Cookieinstellingen