Mt. Atlas wint popwedstrijd Nu of Nooit 2018 en opent Pinkpop 2019!

Foto: Pinkpop

Zaterdag 8 juni 2019 opent Mt. Atlas de vijftigste editie van Pinkpop, een eer die hen ten deel valt na het winnen van Nu Of Nooit afgelopen zaterdag.
Een thuiswedstrijd voor de heren, want de bandleden zijn afkomstig uit Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. Een echte Parkstad All-star band dus, die met z’n dikke stoner en grunge de zaal op z’n kop te zetten en het publiek én de jury voor zich wist te winnen.

Het is overigens niet voor alle leden van deze band een primeur, dit openingsoptreden op Pinkpop. Zanger Sven Vek en drummer Wesley Ferfers behoren beiden tot ‘The Ten Bells’, winnaar van Nu Of Nooit 2016 dat al in 2017 het legendarische festival op Megaland in Landgraaf mocht openen.

Meest talentvolle en veelbelovende Limburgse act

Door het winnen van Nu of Nooit 2018 mag Mt. Atlas zich een jaar lang “de meest talentvolle en veelbelovende Limburgse act” noemen. Naast het optreden op Pinkpop ontvangt Mt. Atlas onder andere studiotijd ter waarde van €1.000,- en professionele coaching en wordt er een aftermovie gemaakt van het grote Pinkpop-avontuur. Ook staat het team van Arons Muziek uit Heerlen weer klaar om de instrumenten van de winnaar in orde te maken voor hun grote optreden.
De act plaatst zich ook automatisch voor de halve finale van De Grote Prijs van Nederland.
Mt. Atlas speelt daarnaast een show tijdens de Pinkpop Perspresentatie in Paradiso Amsterdam, waar het festivalprogramma bekendgemaakt wordt. Tot slot zal WM Digital Services de digitale distributie van de act voor hun rekening nemen.

Finale Nu Of Nooit

Mt. Atlas gaf Geoff Wyld (Vaals), OLIVER (Heerlen) en Yila en OOST., beide uit Maastricht, zaterdagavond tijdens de finale in de ECI Cultuurfabriek in Roermond het nakijken. Maar ook deze bands verlaten de wedstrijd niet met lege handen. Bevrijdingsfestival Limburg, CrownEggs Festival, Gaellus Open Air, Koppelpop, Mama’s Pride, Mosterdpop, Pinkpop Pré Party, Pop on Top, R2R Fest, Rock op ’t Gras, Beatz & Bandz, Sjilvend Rock(t), Wessummerbreeze en Zomerpop hebben toegezegd één van de finalisten te boeken voor hun festival!
Daarnaast staan alle finalisten op DVERS 2019. Ook kregen alle acts tijdens de finale een gage van 250,- euro per persoon, mogelijk gemaakt door Sena Performers. Dit budget kunnen ze gebruiken om te investeren in hun act.

Onderstaande video werd gemaakt door Arons Muziek Heerlen:

Winnaar Nu Of Nooit 2018: Mt. Atlas!!Gefeliciteerd!!Buro Pinkpop Pinkpop

Geplaatst door Arons Muziek Heerlen op Zaterdag 8 december 2018

 

Reacties