Grootste Flamingo kolonie van Europa verhuist naar GaiaZOO

Foto: GaiaZOO Kerkrade

In 2019 wordt de Afrikaanse savanne van GaiaZOO op spectaculaire wijze verder ontwikkeld.
Niet alleen worden de beide grote savannes met elkaar verbonden, zodat straks neushoorns, giraffen en struisvogels naast elkaar kunnen wandelen, maar de diercollectie wordt ook uitgebreid met maar liefst 400 Grote Flamingo’s!

Van alle flamingo’s is dit de grootste soort en groepen van deze omvang komen in geen enkele andere dierentuin in Europa voor. Alleen in Singapore en Dubai zijn groepen van deze omvang te bewonderen. Deze ongekend grote groep belooft dan ook voor een magisch spektakel te zorgen.
Hun nieuwe leefgebied krijgt een oppervlakte van 3.000m2. Het zal een groen en gevarieerd waterrijk gebied gaan worden. Daardoor krijgen deze kolonievogels de ruimte om hun natuurlijk gedrag te vertonen.

De magie van Afrika

De Grote Flamingo wordt onterecht ook Gewone Flamingo genoemd. Van de vijf soorten is dit — met een lichaamslengte van zo’n 150 centimeter — niet alleen de grootste variant, maar met zijn fraaie wit-roze verenkleed met oranje accenten, zijn markante, roze gehoekte snavel met een zwarte punt, zijn extreem lange nek én diep-roze poten, is het vooral ook een zeer elegante verschijning.
Zijn oorspronkelijke leefgebied strekt zich uit van Afrika via Europa tot in Azië.
De kolonie van 400 flamingo’s die naar GaiaZOO verhuist is een gemêleerd gezelschap met diverse kleurschakeringen en leeftijden. Dat maakt het geheel nóg indrukwekkender.

Wonderen van de natuur

Omdat GaiaZOO méér dan alleen een landschappelijk park met dieren wil zijn, wordt er in 2019 ook een SavannaLodge gebouwd. Daar kunnen bezoekers bourgondisch gaan genieten van de magie van Afrika.
Dit sfeervolle horecapunt verrijst op één van de mooiste plekjes van de Zuid-Limburgse dierentuin; tussen de nieuwe flamingo kolonie en de huidige neushoornsavanne. Deze combinatie van dieren is te bewonderen bij het Nakuru-meer in Kenia en vanaf volgend jaar ook in GaiaZOO.
Vanaf het terras van de SavannaLodge krijgt men straks tijdens de baltsperiode optimaal zicht op de bijzondere paringsdans van de Grote Flamingo, één van de wonderen van de natuur, die de inspiratie vormt voor de vurige Spaanse flamenco.

Wandelgenot en speelplezier

Om de aanpassingen van de savanne van GaiaZOO helemaal áf te maken, wordt ook de wandelroute in dit deel van het park geheel vernieuwd. Voor de jongste bezoekers komen er bijzondere speeltoestellen die helemaal passen in de sfeer van het vernieuwde gebied.

Reacties