Zaterdag en zondag tweede weekeinde van Kerstwereld Rolduc Kerkrade

Foto: Kerstwereld Rolduc

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het weer slaat om; tijd dus voor warmte en gezelligheid. Na het Sinterklaasfeest is de Kerst nu in aantocht.
Tijd om op zoek te gaan naar bijzondere presentjes voor je dierbaren.
Tijd voor Kerstwereld Rolduc.
De historische kruisgangen van Abdij Rolduc te Kerkrade zijn deze december weer het decor voor Kerstwereld Rolduc.

Magische kerstwereld

De 900 jaar oude abdij – een uniek complex op zichzelf – wordt omgetoverd in een magische kerstwereld met zeventig gezellig ingerichte kraampjes. De marktkramen worden speciaal geselecteerd op kwaliteit en kerstgedachte. Er worden bijzondere producten aangeboden op het gebied van kerstdecoratie en kunstzinnige kerstcadeaus. Hier vindt u net dat speciale cadeautje wat u nog mist voor onder de kerstboom.
Voor kinderen, muziekliefhebbers en bourgondiërs een aanrader en ondertussen sponsort u goede doelen.

Kinderen

Voor de kinderen is er een speurtocht uitgezet door de kruisgangen en er is een speciaal ingerichte kerstkamer waar ze naar hartenlust kerstversieringen kunnen knutselen. Een heus Poppentheater staat voor hen op het programma en ze kunnen volop genieten van het bewegende, magische Winterlandschap van Servé Kuijer.

Koren

Geen Kerst zonder muziek. Verschillende koren uit de regio brengen hun liederen ten gehore in het met prachtige muurschilderingen versierde kerkje van stichter Lambertus van Rolduc.

Kletskoppen!

Onder het genot van een glas Glühwein even bijkletsen met geliefden? In de Foyer en in de Kannunik kunt u genieten van diverse hapjes en drankjes. Zelfs natafelen met een heerlijk 3-gangen menu is mogelijk. Reserveer hiervoor alvast een tafel in de sfeervolle Kloosterbrasserie ‘De Kanunnik’. Er is een beperkt aantal tafels beschikbaar.

Kerkraadse goede doelen

De opbrengsten van Kerstwereld Rolduc 2018 gaan net als vorige jaren weer volledig naar goede doelen.
Aan de stand van Rotary kunt u lekkers voor onder de kerstboom kopen. Ook de opbrengst hiervan gaat volledig naar het goede doel.
In de afgelopen 6 jaar kon zo bijna € 100.000,- terugvloeien in de samenleving. Zo wil Rotaryclub Kerkrade graag bijdragen aan het welzijn en welbevinden van de stad en haar inwoners.
Via de website www.rotary.nl/kerkrade is hierover meer informatie te vinden.

Dagen en tijden

  • Zaterdag 8 en zondag 9 december, van 11.00 tot 17.00 uur.

Locatie

Abdij Rolduc
Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade

Entree

Volwassenen: € 3,50
Kinderen tot 12 jaar: gratis

Klik hier voor meer informatie.

Reacties