Watertappunten in elke wijk en bij alle scholen in Heerlen

Foto: WML

Alle wijken in de gemeente Heerlen krijgen een openbaar watertappunt van WML.
Dat geldt ook voor alle scholen in de stad en voor het stadhuis. Dit heeft het college van B&W vandaag besloten.
De stad heeft al openbare watertappunten op de Promenade en in Heerlerheide.
Met de aanleg van 54 extra tappunten is een bedrag gemoeid van ruim € 100.000.
De eerste taps worden nog vóór de volgende zomer in gebruik genomen.

Kraanwater

Het drinken van kraanwater is gezond en milieuvriendelijk. Het gemeentebestuur ziet het aanbieden van drinkwater dan ook als extra service en wil de toegang tot water zo gemakkelijk mogelijk maken voor scholieren en bewoners. Door het plaatsen van meer WML-watertaps in de openbare ruimte en bij scholen investeert Heerlen in een gezonde toekomst.

Aantrekkelijker

Zeker voor scholieren zijn de extra watertaps van groot belang. Wethouder Charles Claessens: “We maken op deze manier het drinken van kraanwater aantrekkelijker voor jongeren. Dat is beter dan pakjes en blikjes met frisdrank, waarin veel suikers zitten. Water is gezonder. Als water drinken op scholen de norm wordt, is dat een grote bijdrage aan de gezondheid van leerlingen.”

Duurzaam alternatief

Kraanwater is een duurzaam alternatief voor verpakt drinkwater. Productie, verpakking en transport van verpakt drinkwater veroorzaakt in Nederland 300 keer meer CO² uitstoot in vergelijking met dezelfde hoeveelheid kraanwater. Daarnaast gooien we in Nederland per dag 500.000 plastic waterflesjes weg.

Minder zwerfafval

Met de watertap kan iedereen zijn (herbruikbaar) flesje dagelijks bijvullen. Dat is niet alleen gezond, maar levert ook een bijdrage aan het verminderen van zwerfafval.

Winterperiode

Vanwege de kans op vorst, worden de twee bestaande watertaps binnenkort door WML afgesloten. In het voorjaar worden ze opnieuw in gebruik genomen.

Reacties