Eerste decemberweek aangepast treinverkeer Heerlen-Kerkrade en Heerlen-Aachen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Vanaf zaterdag 1 december tot en met zaterdag 8 december rijden ’s avonds geen treinen tussen Heerlen-Kerkrade Centrum en –  ook overdag –  geen treinen tussen Heerlen-Herzogenrath.

Start internationale treinlijn

In de eerste week van december worden er werkzaamheden en testritten uitgevoerd in het kader van de start van de internationale treinlijn tussen Maastricht-Aachen (start nieuwe dienstregeling). Hierdoor rijden er vanaf zaterdagavond 1 december tot en met zaterdag 8 december in de avonduren geen treinen op het traject tussen Heerlen en Kerkrade Centrum. In diezelfde periode is er, ook overdag, geen treinverkeer mogelijk op het traject tussen Heerlen en Aachen Hauptbahnhof.
Reizigers kunnen gebruik maken van vervangend busvervoer.

Heerlen-Kerkrade Centrum

Op zaterdag 1 en zaterdag 8 december rijden er na 23.00 uur geen treinen meer tussen Heerlen-Kerkrade Centrum. Vanaf zondag 2 december tot en met vrijdag 7 december rijden de treinen daar niet meer vanaf 21.40 uur. Arriva zet op genoemde dagen en tijden vervangend busvervoer in op het traject.

Reizigers tussen Heerlen en Kerkrade Centrum en alle stations daar tussenin, kunnen gebruik maken van stopbussen.
Deze vertrekken vanaf de voorzijde van de stations behalve bij station Heerlen, Eygelshoven en Chevremont. In Heerlen vertrekken de bussen vanaf de achterzijde van het station (busstation). Bij station Eygelshoven vertrekken de bussen vanaf de bushalte Dentgenbachweg en bij station Chevremont vertrekken de bussen vanaf de Toupsbergstraat.

Heerlen-Herzogenrath

Vanaf zaterdagavond 1 december 22.02 uur tot zondag 9 december start dienstregeling rijden er geen treinen op het traject Heerlen-Herzogenrath. Er worden vervangende bussen ingezet. Deze bussen vertrekken vanaf de achterzijde van het station in Heerlen en stoppen ook bij de tussengelegen stations Landgraaf en Eygelshoven Markt.

Vervangende bussen

Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de ruimte in de bus is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Reistijd

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet worden gegarandeerd. De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg.
Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner op arriva.nl.
Hulp of advies nodig? Bezoek dan het Arriva OV Servicepunten op het station Heerlen.

Reacties