TTV Heerlen verliest met 1-3 van Fenerbahce, maar gaat verder na loting

Archieffoto TTV Lybrae Consultants Heerlen
Foto: TTV Lybrae Consultants Heerlen

TTV Lybrae Consultants Heerlen bereikte afgelopen vrijdag op miraculeuze wijze de vierde ronde van de ETTU-cup.
In sporthal ‘A gene Bek’ verloren de Heerlense tafeltennissters met 1-3 van Fenerbahce.
Exact dezelfde cijfers als waarmee vorige week nog gewonnen werd van de Turkse opponenten. Bij dit soort situaties biedt dan het aantal gewonnen games uitsluitsel wie zich de winnaar mag noemen. Wat bleek, ook het aantal gewonnen games van beide teams was geheel in evenwicht: 15-15.
Het reglement gebiedt in dit soort situaties dat dan de gewonnen gamepunten de beslissende factor zijn voor de winst. Dat leverde vrijdag echter een schier onmogelijk en bizar scenario op. Na telling van de gamepunten was de balans nog steeds in evenwicht: die telling leverde namelijk een 280-280 gelijkspel op.

Uiteindelijk moest een ouderwetse loting de doorslag geven. Die pakte in het voordeel uit van thuisploeg Lybrae Heerlen.

Wedstrijd

De wedstrijd voorafgaand aan deze bizarre apotheose was vrijdagavond al even spannend.

Shuohan Men ging in de eerste partij heel goed van start maar gaf de wedstrijd na een 2-0 voorsprong toch nog uit handen en verloor met 2-3 van Bogdanova. De tweede partij werd eveneens een verliespot voor Heerlen: Rachel Gerarts had geen kans tegen Altinskaya (0-3). Na de pauze de eerste winstpartij voor Heerlen, Timina won de derde partij met 3-0 van Ozkaya.
Shuohan Men kon in de laatste partij het pleit beslechten voor Heerlen door minimaal 2 games van de partij tegen Altinskaya te winnen, maar zij verloor met 1-3.

Gevolg: gelijk aantal gewonnen wedstrijden, gelijk aantal gewonnen games, en gelijk aantal behaalde gamepunten.

Reacties