Weggebruikers passen snelheid goed aan bij wegwerkzaamheden A76

Foto: Buitenring Parkstad Limburg

Weggebruikers houden zich goed aan de maximumsnelheid van 70 kilometer per uur die is ingesteld bij de werkzaamheden op de A76 ter hoogte van Nuth/Schinnen, zo laat de politie tevreden weten.
Op die locatie wordt momenteel de nieuwe ‘turborotonde’ gebouwd die de Buitenring Parkstad Limburg in de toekomst verbindt met de snelweg Heerlen – Belgische grens.
Deze rotonde is de laatste nog aan te leggen schakel om de Buitenring in totaliteit in gebruik te kunnen nemen.

Snelheidscontroles

Deze snelheidsverlaging is nodig vanwege de veiligheid van de wegwerkers en weggebruikers en voor de verkeersdoorstroming.
In aanloop naar de werkzaamheden kondigde de politie aan dat ze gedurende de werkzaamheden controles zouden gaan uitvoeren.
Ook werd het betreffende weggedeelte gebruikt om een nieuw soort flitser te testen. De daarbij geflitste snelheidsovertreders kwamen er echter goed vanaf. Ze werden niet bekeurd vanwege de proefstatus van de nieuwe mobiele flitsinstallatie.

Opsteker

Begin oktober startte de politie met de snelheidscontroles langs de A76 in zuidelijke rijrichting.
Lag het overtredingspercentage daar tijdens de eerste controles nog rond de 3%, inmiddels is dit percentage terug gelopen tot bijna nihil.
Betrokken partijen zijn dan ook positief over het feit dat weggebruikers hun snelheid zo goed aanpassen. Een opsteker voor de weggebruikers.

Volgens de huidige planning is de volledige aansluiting in Nuth inclusief het turboverkeersplein eind 2019 gereed.

Reacties