Natuurmonumenten en IKEA verkopen weer “1-euro-kerstbomen”

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Voor het negende jaar op rij organiseren Natuurmonumenten en IKEA Heerlen de ‘kerstboom voor 1 euro’-actie. De verkoop van de Nordmann kerstbomen start vandaag 22 november om 10.00 uur en gaat door zo lang de voorraad strekt.
Ook dit jaar zijn er weer zo’n slordige 10.800 kerstbomen ingekocht.
Per verkochte kerstboom ontvangt Natuurmonumenten 1 euro voor een project op de Brunssummerheide.

Wilde bijen en andere insecten op Brunssummerheide

Sinds 2010 werken Natuurmonumenten en IKEA Heerlen samen aan deze kerstactie. Elk jaar wordt in overleg een project uitgekozen. Per verkochte kerstboom doneert IKEA Heerlen 1 euro aan Natuurmonumenten voor een vooraf bepaald project.
De opbrengst is dit jaar bestemd voor de bescherming van wilde bijen en andere insecten op de Brunssummerheide.

Hoe werkt de actie?

U betaalt aan de kassa in de winkel 20,- per kerstboom. Daarvoor mag u bij de bomenuitgifte op het parkeerterrein met de kassabon een kerstboom uitzoeken én ontvangt u een IKEA actiepas van 19,-. Deze actiepas is geldig van 7 januari tot en met 3 februari 2019 bij IKEA Heerlen.
IKEA Heerlen heeft dit jaar dus weer 10.800 Nordmann kerstbomen ingekocht, die speciaal voor deze actie gekweekt en afkomstig zijn uit de Belgische Ardennen.

Samenwerking

De organisatie van deze actie is in handen van IKEA Heerlen. De actie is mede mogelijk door de enorme inzet van maatschappelijke stagiaires van het Citaverde College, vrijwilligers van Natuurmonumenten en cliënten van Roda JC WerkT, onderdeel van de maatschappelijke stichting Roda JC Midden in de Maatschappij.

Reacties