In artistieke ‘3D-sinkhole’ in Heerlen komt mijnverleden bovengronds

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De talloze artistieke murals die in Heerlen tegen verticale gebouwvlakken zijn geschilderd hebben sinds vandaag gezelschap van een horizontale grondschildering.
En niet zo maar eentje. Op het Wilhelminaplein in Heerlen heeft de Utrechtse kunstenaar Remco van Schaik, in opdracht van Street Art Heerlen en Heerlen Mijn Stad, een artistieke ‘3D-sinkhole’ geschilderd.

Bovengronds

Vanuit de Heerlense ondergrond lijkt een oud mijnspoor op te duiken, waarmee een stukje mijnhistorie symbolisch bovengronds komt. Precies de bedoeling, want de cartoonachtige optische illusie is gemaakt ter ere van het festival Bovengronds, waarin nog tot en met 2 december de post-mijnperiode van onze regio centraal staat.
Wanneer iemand in de schildering stapt en een foto laat nemen vanaf de daarvoor gemarkeerde positie, lijkt hij onderdeel uit te maken van de oude mijngang.

Fotowedstrijd

Heerlen Mijn Stad en Street Art Heerlen dagen jou uit om een foto te maken in dit 3D-kunstwerk. En deze vervolgens te delen via social media.
Vergeet daarbij niet de hashtags #heerlenmijnstad en #bovengronds te gebruiken.
Elke week wordt de meest originele foto gedeeld.
Op 6 januari 2019, de laatste dag van het nieuwe winterevenement ‘Wintertijd Heerlen’, wordt de beste foto bekend gemaakt. De winnaar krijgt een prijzenpakket met daarin onder andere alle 5 de edities van het Heerlense stadsgidsje ENNE.
Meedoen met de wedstrijd kan tot en met 5 januari 2019.