Heerlense dames beklimmen Kilimanjaro om oorlogskinderen te helpen

Gwen Huntjens (l) en Rachelle van den Brink
Foto: War Child

Rachelle van den Brink en Gwen Huntjens uit Heerlen gaan een pittige uitdaging aan: in januari beklimmen zij de Kilimanjaro. Met deze actie halen ze zoveel mogelijk geld op om oorlogskinderen te helpen.
De Kili-Challenge van War Child duurt tien dagen, waarvan Rachelle en Gwen zeven dagen op de hoogste berg van Afrika (5.895m) doorbrengen.

Kili-Challenge

Het is dit jaar de vijfde keer dat War Child de Kili-Challenge organiseert. Al meer dan 300 helden gingen de Heerlense dames voor en beklommen voor War Child de Kilimanjaro. Elke deelnemer die meedoet aan de Kili-Challenge wordt uitgedaagd om via (persoonlijke) sponsoren minimaal 2.400 euro op te halen.
Dankzij deze deelnemers kan War Child duizenden oorlogskinderen helpen en een betere toekomst bieden.

De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt. Hiervan is Gwen zich volledig bewust. “Tijdens deze tocht kruisen we vijf klimaatzones, van tropische temperaturen naar de ijzige kou op de top”, legt de deelneemster uit. “En niet weg te denken met een belangrijk doel in mijn achterhoofd: kinderen steunen in oorlogsgebieden en kinderen die hier (deels) zijn opgegroeid.”

Rachelle van den Brink: “Ik hou van avontuur en uitdagingen, dus het beklimmen van de Kilimanjaro is me op het lijf geschreven. De klim is natuurlijk al een uitdaging  op zich, maar daarnaast wil ik zo veel mogelijk geld ophalen voor War Child zodat oorlogskinderen geholpen kunnen worden. Want een kind hoort niet in oorlog thuis, nooit! Ik roep daarom iedereen op om mij te helpen door te doneren.”

Ondersteuning

Deelnemers staan er niet alleen voor. Om hen fysiek en mentaal klaar te stomen krijgen ze zowel ondersteuning bij het fondsenwerven als met de fysieke voorbereiding. Zo is er bijvoorbeeld een weekendtraining in de Belgische Ardennen.

Wil jij Rachelle en Gwen sponsoren of zelf deelnemen aan de Kili-Challenge?

Ben je enthousiast geworden en wil je Rachelle en Gwen graag steunen? Ga dan naar hun persoonlijke actie-pagina’s via www.warchild.nl/kili-challenge-2019-acties.
Zelf deelnemen is ook mogelijk.
Meer informatie vind je op www.warchild.nl/kili-challenge.

Fotocredit: Chris 73/Wikimedia Commons

Reacties