Heerlense band ‘A Minor Problem’ komt in januari met debuutalbum

Foto: Didier Otermans

De Heerlense rockband A Minor Problem brengt op 19 januari 2019 hun debuutalbum uit!
Het album heet simpelweg ‘A Minor Problem’ en bevat 13 nummers, met een stijl variërend van singer-songwriter tot hardcore punk.
Op 19 januari zal tevens een releaseshow voor het album in de Oefenbunker te Landgraaf plaatsvinden. Daarbij wordt de band bijgestaan door de Duitse poppunkband Forger.

A Minor Problem

A Minor Problem bracht in 2015 de EP ‘Houston, We Have A Minor Problem’ uit. In 2016 werd die opgevolgd door de single ‘Accidents Exist’. De band is vaak op het podium te zien geweest en wierf hiermee een grote bekendheid bij het publiek. Afgelopen jaar speelde de band nog op het hoofdpodium van ParkCity Live.
Na een meer dan succesvolle crowdfunding campagne is A Minor Problem enkele maanden geleden de studio ingedoken om te werken aan nieuwe muziek.

Het nieuwe debuutalbum is een heel ander beest dan het eerdere werk van de band. Zanger Dean Vrösch: “We hebben ons in de laatste jaren als band heel erg ontwikkeld en in die tijd hebben we hard gewerkt aan de nummers die uiteindelijk op het album terecht zijn gekomen. Dit album is het resultaat van bloed, tranen en vooral heel veel zweet en ik kan niet wachten tot iedereen het kan horen!”

Plezier

Dat is het eerste woord dat in je opkomt wanneer je naar A Minor Problem luistert. De band maakt rock met invloeden van onder andere Weezer, Green Day en Flogging Molly en doet dit met de energie van tien blikjes Red Bull. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de liveoptredens van de band bekend staan om hun enthousiaste, hyper-energieke sfeer en de grote interactie met het publiek. Mede dankzij deze live-reputatie heeft de band naast haar eigen drukbezochte optredens ook het podium gedeeld met bands als Flogging Molly, De Staat, Ferocious Dog en Traumahelikopter.

De band bracht in 2015 haar EP ‘Houston, We Have A Minor Problem’ uit. Radioprogramma 3voor12 omschreef deze als ‘een genot voor de oren’. Deze EP werd in 2016 gevolgd door de single ‘Accidents Exist’, als voorproefje op nieuw materiaal dat in 2018 zal verschijnen.

Releaseshow Oefenbunker

De release van het album op 19 januari gaat gepaard met een releaseshow in de Oefenbunker in Landgraaf. Daarbij zal het complete album integraal worden gespeeld.
Daarnaast zullen ook de Duitse punkrockers Forger optreden als voorprogramma. Na afloop verzorgt RTV Parkstad DJ Duncan Vrösch een DJ-set als afterparty.

Tickets voor deze avond kosten slechts €5,- en zijn verkrijgbaar via de Oefenbunker. De prijs aan de dagkassa bedraagt € 7,50, mits niet uitverkocht.

Releaseshow ‘A Minor Problem’

  • Datum: Zaterdag 19 januari 2019;
  • Locatie: Oefenbunker, Landgraaf;
  • Deur: 19:00 uur / Aanvang: 20:00 uur;
  • Tickets: € 5,- / bestellen kan hier

Reacties