Slachtoffer schietincident Groningenstraat in kritieke toestand in ziekenhuis

Foto: Politie Facebook

Het Openbaar Ministerie en de politie hebben een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gevormd naar aanleiding van een gewonde man die dinsdagochtend 30 oktober 2018 in zijn woning aan de Groningenstraat in Heerlen werd aangetroffen.
Het slachtoffer riep op dinsdagochtend 30 oktober in zijn woning aan de Groningenstraat rond 05.00 uur om hulp. Daarop werd de man gewond in zijn woning aangetroffen en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Agenten hebben in de omgeving gezocht naar twee verdachten die betrokken zouden zijn bij het geweldsincident. Zij werden echter niet meer aangetroffen.

Team Grootschalig Onderzoek

Een team van vijfentwintig rechercheurs doet onderzoek naar het geweldsincident. Er is vermoedelijk geschoten. Het slachtoffer verblijft nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat het slachtoffer mogelijk tussen 01.00 en 05.00 uur is beschoten in zijn woning.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat het motief of aanleiding voor het schietincident is. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Onderzoek

Door medewerkers van Forensische Opsporing is er direct na het incident een technisch onderzoek gestart in en rondom de woning aan de Groningerstraat in Heerlen. Met dit onderzoek wil de politie eventuele aanwijzingen of sporen die van belang kunnen zijn voor het onderzoek veiligstellen.

Door politiemedewerkers zal er een buurtonderzoek gehouden worden. Daarnaast is er op de betreffende dinsdagochtend na de melding via Burgernet een oproep gedaan aan deelnemers om mee uit te kijken naar de twee blanke verdachten, geschat rond de 30 jaar. Ze droegen donkere kleding en een van hen had een bril.

Iets gezien? Deel je informatie!

Getuigen die meer informatie hebben over dit incident of de gezochte verdachten kunnen de politie bellen via 0900 – 88 44 of geheel anoniem via 0800-7000. Mocht u foto’s of videobeelden hebben die van belang kunnen zijn voor het onderzoek, dan kunt u deze via het tipformulier van de politiesite politie.nl uploaden samen met uw informatie.

Reacties