Geen zorgen over financiële situatie Zuyderland Medisch Centrum

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De Raad van Bestuur van Zuyderland herkent zich niet in de publiciteit van diverse media die afgelopen week het Heerlens-Sittardse Medisch Centrum als een van de financieel zwakkere ziekenhuizen betitelde. In diezelfde publiciteit werd ook telkens de relatie gelegd met de onlangs failliet verklaarde IJsselmeer Ziekenhuizen en het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam.

RvB Zuyderland: “Op de goede weg”

“Onze positie is in geen enkel opzicht te vergelijken met deze ziekenhuizen” stelt de Raad van Bestuur van Zuyderland. “Ons Medisch Centrum is als het om de financiën gaat op de goede weg. Het heeft 2017 afgesloten met een positief financieel resultaat van € 2,5 miljoen. Zoals het er nu uitziet, stijgt dit resultaat in 2018 verder.
Het concern heeft dan ook een forse financiële stap voorwaarts gemaakt. Het resultaat (EBITDA) is boven het landelijk gemiddelde; de netto kasstroom, het verschil tussen ontvangsten en uitgaven, is uitstekend. De jaarlijkse BDO benchmark, waar Zuyderland op de 64ste plaats staat, geeft overigens ook aan dat het concern in 2017 een forse rendementsverbetering heeft laten zien.
Dit alles betekent dus dat wij goed aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen.”

Ook de zorgverzekeraars en banken hebben vertrouwen in deze financiële verbetering. Dat hebben ze ook, net als de Raad van Bestuur, in de nieuwe koers van Zuyderland.

Reacties